Jag är inte klar att gå upp

NYHETER

Dennis nekade till att delta i veckofinalen

1 av 3 | Foto: En pigg och glad Anders återvände från Åre.

Bert fortsatte oförtrutet på sin linje gällande låtvalen och dess låga kvalitet. Under veckans miniaudition kulminerade plötsligt det hela.

Efter juryns kritik valde Dennis att helt enkelt hoppa över veckans final...

Gårdagen var full av bannor och skäll men nu började eleverna reagera så smått. Ute i köket satt Dajana och konstaterade att det inte är så lätt alla gånger eftersom folk drar i dem från alla håll.

Bert hade drabbats av det dåliga samvetet och letade upp Ida, som till råga på allt var sjuk.

– Stackars Ida och så är jag så dum mot dig. Jobba nu, jag vill att ni ska vara kvar, jag blir förbannad när ni åker ut?

Fungerande skivkarriärer?

Mitt i allt detta kom det glada Åre-gänget tillbaka, lyckligt ovetandes om all kritik deras kamrater hade fått ta emot. En nedstämd David berättade för Per att folk till och med ringt och klagat på de dåliga låtarna i veckofinalen.

Under morgonmötet tog Bert åter till orda, denna gång lite ångerfull, det gick inte att ta miste på att han egentligen bara vill sina skyddslingar väl. Trots detta stod hans åsikter angående låtvalen fast:

– Om ni ska ha en skivkarriär framför er, då måste också låtarna funka.

Därefter var det slutpratat och dags att ta tag i det praktiska, Kapten Thool hade nämligen anlänt för att genomföra ett fyspass med de som inte var med på det förra.

Dennis, Johan och Jessica skulle däremot presentera sin uppgift för Anders Glantz, cubaseläraren och han blev rejält imponerad av vad han såg. Johan sjöng en Blur-låt och Anders hojtade:

–Skitbra! Verkligen! Det roligaste är att det låter bättre än orginalet?

Avbruten Dennis

Onsdag betyder som bekant miniaudition och denna omgång inleddes med tips och råd från juryn. Micke passade på att påminna dem om att det är en hel del branschfolk som följer programmet. Även om man någon gång skulle känna sig trött och hängig så rådde han dem att ändå alltid ge järnet! En efter en framförde deltagarna sina låtar men då de kom till Dennis tur avbröt Bert honom mitt i:

– Det räcker så, låten var inte tillräckligt bra.

Även Christer var inne på Berts spår då han liknade låten med något från en Disneyfilm. Och så var den eviga diskussionen angående låtval åter i full gång?

En tårögd Dennis gick tillbaka till sina kamrater och blev omklappad medan juryn förtydligade sitt resonemang:

– Det handlar inte om att du skulle gör en låt dåligt, utan frågan är: Får du en ärlig chans när du står där?

Under överläggningen insåg juryn att de retat upp dem ordentligt:

– Det var som att köra ner pinnen i getingbladet, skrockade de.

Veckans tävlande

Ute i salen satt våra smått förbannade vänner och väntade men även Monica och P hade reagerat. De ansåg att juryns sätt att ge kritik saboterade hela deras arbete och dessutom var båda två innerligt trötta på allt tjafsande.

Vilka valdes då ut att gå till veckofinalen? Anders, David, Per, David samt Johan..men vem skulle bli den femte? Dennis fick frågan om han kände sig redo med skakade surt på huvudet så femteplatsen gick istället till Jessica.

Det var en sammanbiten Dennis som lämnade rummet och senare förklarade han att ibland blir det bara för mycket, känslorna spelar in och är det till på köpet en riktig dålig dag så rinner allt över?

Vi sjunger i veckofinalen

Anna Bergstrand