Misstänkt gruppvåldtäkt i Husby – minderårig flicka utsatt

Flera män i 20-årsåldern misstänks ha våldtagit en minderårig flicka i Stockholmsförorten Husby på lördagskvällen.

En man har gripits men polisen letar efter ytterligare misstänkta gärningsmän.

Polisen fick under helgen in en anmälan om en misstänkt våldtäkt i en lägenhet i Husby, Stockholm. Målsägande är en minderårig flicka och händelsen ska ha utspelat sig i samband med en fest i en lägenhet.

– Det handlar om unga människor som inte har känt varandra särskilt länge, säger Gunnar Ström, jourhavande förundersökningsledare på polisen i Solna.

Letar flera förövare

En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för inblandning i våldtäkten under natten mot söndagen och enligt Expressen är flera ytterligare personer anhållna i sin frånvaro och nu efterlysta av polisen.

– Vi letar efter flera gärningsmän, säger Gunnar Ström, som uppger att samtliga av de misstänkta männen är i 20-årsåldern.

Mycket kring händelseförloppet är oklart och polisen vill inte gå in på hur händelsen uppdagades.

– När hon hade pratat en stund (med polisen, reds. anm.) så framkom det att det hade skett något i lägenheten, säger Gunnar Ström.

”Mår inte bra”

Han uppger att flickan inte har skadats fysiskt.

– Hon är hemma nu men hon mår inte bra naturligtvis.

Under morgondagen kommer nya förhör hållas med den gripne mannen, tekniska undersökningar ska analyseras, samtidigt som letandet fortsätter efter flera misstänkta gärningsmän.

– De uppgifter vi har gör att vi misstänker att det har skett ett brott sedan får vi utreda vidare om det finns någon substans eller bäring i det, säger Gunnar Ström.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN