Misstänkte seriemördaren i Tampa gripen

avErik Melin, Isabelle Nordström

Fyra personer har kallblodigt mördats i Tampa i USA.

Polisen misstänker att det är en och samma gärningsman, en seriemördare, som ligger bakom, rappoterar BNO News.

Nu tror man att man gripit rätt person – 24-årige Howell Donaldson Jr.

1 av 7 | Foto: Gabriella Angotti-Jones / TT / NTB Scanpix
Poliser går igenom eventuella bevis och en sportbil vid McDonald’s i Ybor City, Tampa.

Efter att den misstänkte mördaren gripits höll myndigheterna i Tampa en presskonferens tisdag kväll, lokal tid.

– I kväll markerar inledningen på att rättvisa kommer skipas, och sedan påbörjas processen där den här individen kommer ruttna i helvetet, sa borgmästaren Bob Buckhorn, rapporterar NBC News.

Howell Donaldson, 24, greps under tisdagseftermiddagen. Under pressträffen ville polisen inte kommentera om han erkänt morden.

Fyra sköts ihjäl

Fyra personer har mördats i området Seminole Heights i Tampa i Florida.

Det första mordet begicks 9 oktober. Benjamin Mitchell, 22, sköts ihjäl när han väntade på bussen. Fyra dagar senare, 13 oktober, hittades Monica Hoffa, 32, skjuten till döds på en ödetomt. Polisen misstänker att hon skjutits kvällen innan.

En dryg vecka senare skedde ett nytt mord. Anthony Naiboa, 20, var på väg hem när han sköts till döds på öppen gata. I mitten av november sköts 60-åriga Ronald Felton i ryggen när han var på väg till kyrkan.

Fick tips av McDonalds-kollega

Polisen misstänkte att det var någon i området som mördade till synes slumpvis utvalda offer. De senaste sju veckorna har polisen fått in över 5 000 tips.

Enligt flera medier jobbade Donaldson på McDonald’s. En anställd på snabbmatsrestaurangen tipsade polisen om att den nu gripne hade med sig ett skjutvapen till restaurangen.

– Någon klev fram och gjorde det rätta, säger Brian Dugan, polischef i Tampa.

24-åringen greps och efter förhören kunde man koppla honom till morden. Men polisen ville inte kommentera på vilket sätt.

Polisutredningen fortgår och det finns fortfarande pusselbitar att lägga.

– Vi är inte helt säkra på varför han var i det här området. Vi är inte säkra på vilka hans band är eller vad som motiverade honom, säger Dugan.

Trots att mannen precis gripits ville polisen så snart som möjligt gå ut med informationen för att lugna invånarna i Seminole Heights.

ARTIKELN HANDLAR OM

Florida

Tampa