Löfven fäktade bort Lööfs lunta

Av: Mattias Sandberg, Nivette Dawod, Christoffer Malm

Publicerad:
Uppdaterad:

Löfven och Lööf rök ihop

1 av 10

Kärnkraftsfrågan spårade ur fullständigt i TV4:s partiledardebatt.

Annie Lööf ville räcka över Energimyndighetens prognoser till Stefan Löfven - men S-ledaren motade bort hennes arm.

– Han är inte särskilt statsmannamässig, säger Annie Lööf till Aftonbladet efter programmet.

– Det där är käbbel, sa Stefan Löfven när Annie Lööf försökte räcka över en papperslunta om energiproduktionen i Sverige.

Sen fäktade han bort hennes arm flera gånger.

– Vi såg hur du betedde dig. Det här är den sanna socialdemokratin. Ni vill ha all makt själva, sen ska alla andra anpassa sig, dundrade Fredrik Reinfeldt.

Irriterad Löfven

En märkbart irriterad Löfven svarade:

– Jag har ju sagt det, du vet ingångsvärdet. Den där har jag läst hur många gånger som helst, jag har läst den! sa han om pappret som Annie Lööf ville ge honom.

Upprörd Reinfeldt

Efter programmet var pappersbråket den stora snackisen:

– Det här är S på riktigt. Maktens män som vill ha all makt själv. Han kan inte ens ta emot ett papper av Annie Lööf. Det säger något om hur det här partiet fungerar. All makt till dem själva, det är omodernt, det är inte sättet att ta ansvar för Sverige, säge Fredrik Reinfeldt till Aftonbladet. 

Får kritik

Även Göran Hägglund var kritisk mot S-ledaren.

– Hade Löfven bara sagt, tack jag har läst det här förut, och sen tagit pappret hade det varit lugnt. Men jag tror inte det såg så bra ut för tittarna. Det hade varit en enkel sak att inte låta det här bli ett ämne som du och jag pratar om nu, säger KD-ledaren till Aftonbladet

Annie Lööf tyckte också att Löfvens beteende var märkligt.
– Han är inte särskilt statsmannamässig, han kunde valt att ta emot rapporten. När jag sträcker över en rapport så kan han inte ens ta emot den.

Löfvens svar

Efter programmet gav Löfven sin bild av händelsen.

– Rapporter har vi många utav. Det har vi alla möjligheter att ta del av. Det är inte det som är avgörande. Jag tyckte det var lite ungdomsförbundsfasoner, det är inte där det sitter, det sitter i den politiska mognaden att ha en överenskommelse, säger han till Aftonbladet.

Löfven får frågan om han inte bara kunde tagit emot rapporten. Han – Eftersom jag redan läst det är det meningslöst att ge rapporter till varann, det behövs politisk diskussio, säger han.

Publicerad: