Nyheter

Svensk 53-åring försvunnen i Peru

Av: 

Joachim Kerpner

NYHETER

En 53-årig svensk är försvunnen i en kuststad i södra Peru sedan i måndags.

Hans släktingar i Mölndal är mycket oroliga:

– Vi misstänker att han har kidnappats, säger svägerskan Sonia Bengtsson.

53-årige Oscar Guzman Madariaga, bosatt i Mölndal, åkte till kuststaden Ilo i Peru för att besöka sina föräldrar.

Klockan sex i måndags morse sade han till sina föräldrar att han skulle ta en joggingtur längs stranden. Samtidigt hörde föräldrarna att han pratade med någon i telefon och sade att "jag är på väg".

Sedan dess är Oscar försvunnen. Hans hustru Frida har rest till Peru för att delta i sökandet. Kvar i Sverige finns svägerskan Sonia Bengtsson, som också härstammar från Peru:

– Oscar är aldrig ute och springer, så vi tyckte det var lite märkligt att han skulle jogga. När hans mamma ringde på Oscars mobil var det ingen som svarade. När hon ringde igen kvart i tio var den avstängd, säger Sonia.

Hon berättar att många människor i Ilo engagerat sig i sökandet efter Oscar. Peruanska media har också skrivit om försvinnandet och polisen har gjort efterforskningar:

– De har spårat hans mobil till ett särskilt område, men inte hittat något där, säger Sonia.

Familjen: ”Mycket oroliga”

I Sverige har släkten nu polisanmält Oscars försvinnande. Dessutom försöker de få tillgång till vilka uttag Oscar har gjort med sitt Swedbank-kort. Men banken vägrar att lämna ut transaktionerna.

– Banken är så jobbig och polisen säger att de inte kan tvinga banken att lämna ut kontoutdrag. Nu ska jag gå till banken med polisanmälan. Vi får se hur det går, säger sonen Oskar, 19.

Oscar Guzman Madariaga arbetar i databranschen och brukar hålla kontakt med omvärlden via internet. Men sedan i måndags finns inga livstecken från honom.

– Vi hade väntat oss att någon skulle höra av sig och kräva pengar. Men vi har inte hört något, säger Sonia Bengtsson.

Är det vanligt med kidnappningar i området?

– Nej, det brukar alltid vara lugnt där, Ilo är en liten stad. Det är vanligare i huvudstaden Lima med kidnappningar. Vi förstår inte vad som har hänt, vi är mycket oroliga, säger Sonia Bengtsson.

En Facebook-sida har startats för att samordna sökandet efter Oscar Guzman Madariaga.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert: