Sundsvall

Prostitutionshärva på vandrarhem i Sundsvall

Av: 

Eric Emanuelsson

Vandrarhemmet Norra Berget i Sundsvall.
Vandrarhemmet Norra Berget i Sundsvall.

NYHETER

Minst 23 män misstänkts för att ha köpt sex på ett vandrarhem i Sundsvall, skriver P4 Västernorrland.

Nu säger polisen att prostitutionshärvan riskerar att växa - i takt med att fler män förhörs.

- De kommer från hela vårt län. Och även andra personer från andra län kommer att höras, säger Eva Jagebo Bonnerud, chef för grova brott, till radiokanalen.

Det var i december och januari som polisen slog till mot vandrarhemmet på Norra berget i Sundsvall, efter tips om att män åkte till byggnaden för att köpa sex. Flera män greps direkt på plats och några erkände direkt, skriver P4 Västernorrland. En hallick ska ha haft över 60 000 kronor på sig och misstänks nu för koppleri.

Kommer från hela landet

Enligt uppgifter ska 23 män vara misstänkta för sexköp, men det är inget som polisen vill bekräfta. Polisen varnar dock för att det finns en risk att härvan kommer att växa. Enligt Sundsvallspolisen har de inledande förhören visat att männen inte bara kommer från trakten - utan från stora delar av landet.

– De kommer från hela vårt län. Och även personer från andra län kommer att höras, säger Eva Jagebo Bonnerud, tillförordnade polischef för grova brott på utredningssektionen.

Snart åtal

Under de närmaste veckorna fortsätter polisen med sina förhör och allting pekar mot att åtal kommer att kunna väckas inom en snar framtid.

– De närmaste veckorna eller månaden kommer vi att färdigställa en större del, säger Eva Jagebo Bonnerud till P4 Västernorrland.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Sundsvall

Brott