”Det blir en skärpt debatt med humor”

NYHETER

Slutspurt i valrörelsen - då skapar Aftonbladet historia

1 av 2

Nu går valrörelsen in i slutspurten.

Aftonbladet TV drar upp temperaturen med höstens första partiledardebatt - med frågorna som unga väljare tycker är viktigast.

– Vi hoppas på en spännande debatt med temperament, säger program­ledaren Karin Magnusson.

Foto: ”Ett stort jobb” Karin Magnusson leder i vanliga fall ”Partiprogrammet”. Nu ska hon styra Aftonbladets partiledardebatt.

Debatten är den första mellan partiledarna under höstens valrörelse. Och den blir historisk - det är den första ­stora partiledardebatten som hålls utanför de stora tv-husen.

– Det är ett stort jobb, vi tar det på allvar. Det kommer att bli en debatt med kvällstidningskänsla. Skärpt och med gott humör och humor, säger Karin Magnusson.

Hon leder tillsammans med Behrang Miri även Afton­bladets succéprogram ”Partiprogrammet”.

Målet för kvällen är att skillnader mellan partierna ska bli tydliga och att sakfrågor klargörs.

– Den stora skillnaden är att det är de unga väljarna som plockat ut vilka ämnen som partiledarna ska fokusera på, säger Karin Magnusson.

Hålls inför stor publik

De fem huvudfrågorna ­presenteras till veckan och Karin Magnusson är nyfiken på vilka de blir.

– Man behöver knappast ­vara något orakel för att gissa på jämställdhet och miljö. Det såg vi i EU-valet att unga ­prioriterar och det tror jag kommer med, säger hon.

Partiledardebatten hålls den 1 september klockan 19-21, inför stor publik på Stockholm Waterfront ­Congress Centre.

– Det är nytt, det brukar man inte ha vid sådana här ­debatter, säger Karin Magnusson.

Tunga experter

En artist väntas också - vem det blir är inte klart men även musiken lär uppskattas av unga.

– Det blir ett kul event, ­säger Karin Magnusson.

Upp- och eftersnack leds av Maria Bjaring och Claes Åkesson, med början klockan 18.00.

Gäster är bland andra bloggaren Isabella Löwengrip, Sportbladets Robert Laul, Idol-jurymedlemmen Daniel Breitholtz och Soraya Hashim från Nöjesguiden.

– Uppsnacket är lite oväntat för att vara i sådana här sammanhang, med mode-, sport- och nöjesprofiler. Det blir en annan typ av diskussion som kan tilltala en ny publik. Självklart kommer vi även att ha några av landets tyngsta politiska experter som analyserar och kommenterar debatten, säger Maria Bjaring.

För den biten står Lena ­Mellin, Aftonbladets politiska expert, Karin Pettersson, Aftonbladets politiska chefredaktör och Ulrica Schenström­, pr-konsult och moderat.

Samtidigt tar Ehsan Fadakar­, Aftonbladets debattchef­, emot frågor och kommentarer från tittarna och lyfter in dem i sändningen.

Ställ dina frågor till partiledarna!

Ta chansen! Din fråga kan ställas i Partiprogrammets superdebatt 1 september. Ställ dina frågor nu!

Supervalårets tv-satsningar

Partiprogrammet

Succéprogrammet som startade i feburuari direktsänds varje onsdag klockan 19 från Scandic Grand Central i Stockholm.

Sällan har ett samhällsprogram fått en sådan rivstart – och nått så många tittare online.

Partiprogrammet fortsätter fram till midsommar, gör ett kort sommaruppehåll, för att komma tillbaka när valrörelsen drar igång på allvar i augusti.

20 minuter

Aftonbladet Debatt finns redan i papperstidningen och på Aftonbladet.se. Men med ”20 minuter” tar vi debatten vidare in i webb-tv-världen.

”20 minuter” sänds måndag till torsdag klockan 18 och får en allt viktigare roll att spela under supervalåret. Det här här vi kan knyta ihop de dagsaktuella debatterna och se politiker och debattörer duellera.

Programledare är Maria Bjaring.

TV i digitala marknätet

Så sent som i går beviljades Aftonbladet tillstånd att sända tv i det digitala marknätet. – Det öppnar spännande möjligheter för Aftonbladet TV:s vidare utveckling. Aftonbladet TV är en framgångsrik onlinesatsning och vi ser linjär distribution som ett komplement, säger chefredaktör Jan Helin.

Valredaktionen är i full gång

Vi har koll på valåret. Aftonbladets valredaktion är rekordstor rekordtidigt. Tillsammans avslöjar vi vad politikerna pratar om - och vad de helst inte vill säga. Vi granskar de märkliga vallöftena och de knäppa kampanjerna och följer politikerna på nära håll. Året startade med partiledarintervjuer och snart står toppkandidaterna till EU-parlamentet på tur.

Följ oss på Politikerkollen och på Twitter: @AftonbladetPol och @AftonbladetTV

ARTIKELN HANDLAR OM