Han jagade rånaren med basebollträ

NYHETER

Totalt rånfiasko – glömde dra ner luvan och jagades ut med basebollträ.

Den beväpnade mannen gick in på Sätra köpcentrum för att råna butiken Direkten, men drog ner luvan en stund för sent. Inte nog med det jagades han också ut av butiksinnehavaren.

Det var vid kvart över nio på morgonen den 31 juli i år som mannen gick in på köpcentrumet i Sätra centrum. Vad han inte visste var att han fångades på film redan utanför butikerna.

Hotade kassören

På bilderna ser man tydligt hur mannen stannar till, drar på sig rånarluvan och tar upp en pistol.

– Jag såg att det var ett riktigt vapen när han kom in. Men jag tänkte att han inte skulle få några pengar så jag tog fram ett basebollträ, men då sprang han iväg, säger butiksägaren som vill vara anonym.

Vill veta vem han är

Brottet rubriceras som ”försök till grovt rån” vilket kan ge ett flerårigt fängelsestraff. Nu efterlyser polisen mannen i Brottscentralen och alla tips är välkomna.

– Vi behöver veta om någon känner igen den här killen. Om man har tips på vem han är eller vet något om händelsen ska man absolut kontakta oss, säger Daniel Löfgren.

Mannen är runt 170 cm lång, har ljus hy och har rakat huvud. Vid brottet bar han en blå träningsjacka med vita ränder på ärmarna och svarta byxor.

Känner du igen mannen? Kontakta polisen på 114 14 eller mejla [email protected]