Drogskandal på gruppboende i Skövde

Av: Eric Emanuelsson

Publicerad:
Uppdaterad:

En drogpåverkad anställd hittades sovande på ett gruppboende i Skövde, skriver Skaraborgs Allehanda.

Polisen fick till slut bryta sig in i boendet - och där hittade de en vårdtagare som legat i sin egen avföring i över tre timmar.

Händelsen uppdagades förra veckan när kvällspersonal inte kom in i boendet och larmade polisen som fick bryta upp dörrarna. När personalen kom in såg de hur en anställd i lokalen sov och verkade vara drogpåverkad. Enligt en Lex Sarah-anmälan som upprättats om händelsen luktade det alkohol i hela lokalen och det ska även ha funnits flera tomma alkhoholförpackningar runt den anställde.

Är tagen ur tjänst

Ett urinprov visade senare att den anställde tagit både narkotikaklassade preparat och druckit alkohol. Vidare fann kvällspersonalen att en av vårdtagarna på boendet inte hade fått någon hjälp på flera timmar och hittades i sin egen avföring, enligt Lex Sarah-anmälan.

Utsatt alla för fara

Skövde kommun har anmält det som ett allvarligt missförhållande till IVO (Inspektionen för vård och omsorg) och den anställde har tagits ur tjänst.

"Den anställde har utsatt alla boende på enheten för fara då denne inte kunnat ge den tillsyn, vård och omsorg som de har rätt att få", skriver kommunen i anmälan.

Publicerad: