Nyheter

Massivt stöd för mobbade Lars Perssons familj

NYHETER

Änkan: "Det känns som en liten upprättelse"

Socialsekreteraren Lars Persson, 53, tog livet av sig sedan han känt sig mobbad av sin chef.

Nu ger Aftonbladets läsare sitt odelade stöd till änkan Maria Persson, 53, och hennes tre barn.

I två dagar har Aftonbladet granskat mobbning på arbetsplatserna. Lars Persson, 53, hade arbetat som socialsekreterare i 27 år när han fick en ny chef i Krokoms kommun som han kände sig mobbad av.

Han försökte lösa situationen, men fick inget stöd av cheferna. I stället blev han varnad och sedan varslad om avsked. Han blev djupt deprimerad. När kommunen ville avskeda honom tog han sitt liv i juni 2010.

Lars Perssons livsöde har väckt starka reaktioner bland Aftonbladets läsare. Många har hört av sig om sina egna erfarenheter.

– Det känns ju som ett stöd för mig och barnen att läsarna engagerat sig. Det är en liten form av upprättelse för Lasse, säger Maria Persson.

– Men jag vill inte att detta bara ska bli en snyfthistoria. Jag vill ju att det ska leda till något bra. Jag hoppas att det inte ska behöva gå så här långt för andra. Som liten vanlig människa har man ingen chans när cheferna är en del av problemet.

Vänsterpartiet har motionerat om en ny lag mot mobbning. Är det rätt väg att gå anser du?

– Absolut. Det måste finnas något sätt att lagföra sådana här saker på. Det räcker inte med direktiv och policys. Det pratas mycket om den psykosociala arbetsmiljön, men Arbetsmiljöverkets arbete leder ju ingen vart tycker jag och även facken är fega.

Mary Mårtensson

ANNONS EXTERN LÄNK

Glöm inte handla din julmat i god tid! Klicka hem restaurangmat i kassen här!

Mat.se

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter