Misshandlar 50-åring framför tv-kameran

Av: Oscar Nelson

Publicerad:
Uppdaterad:

Film eldar på det spända läget i Egypten

1 av 6 | Foto: AP Photo/Khalil Hamra)
Kravallpolis misshandlar en av demonstranterna efter att först ha slitit av honom hans kläder.

Situationen i Egypten blir allt mer spänt.

I går klädde egyptiska säkerhetsstyrkor av en man alla kläder och misshandlade honom – inför direktsänd tv.

Nu kräver oppositionen inrikesministerns avgång.

Det politiska läget i Egypten börjar närma sig kokpunkten.

Tusentals demonstranter marscherade under fredagskvällen mot Muhammad Mursis presidentpalats i Kairo. Egyptiska säkerhetsstyrkor ska ha svarat med att beskjuta demonstranterna med tårgas och vattenkanoner, enligt nyhetsbyrån AP.

Dramatiska bilder från Kairo visade föremål som satts i brand samtidigt som demonstranter rörde sig på gatorna.

Polis misshandlade naken man

En annan film visade hur en man i 50-års åldern blir avklädd sina kläder av egyptiska säkerhetsstyrkor som misshandlar mannen med batonger.

Filmen som fångade misshandeln har spridits på nätet och eldat på det redan spända läget i landet.

– De obehagliga och förnedrande bilderna som visar hur säkerhetsstyrkor och polis slår och drar i en naken man i närheten av presidentpalatset borde leda till inrikesministerns (Muhammed Ibrahims) avgång, säger Khaled Dawoud, från oppositionspartiet NSF enligt AP.

Inrikesministern uppges ha sagt att polismännen ska ”hållas ansvariga” för misshandeln, enligt AP. Den egyptiska regeringen ska också ha gått ut med att man ”ångrar” den våldsamma misshandeln, rapporterar Al-Jazeera.

Demonstrerar mot Muhammed Mursi

Demonstrationerna mot president Muhammed Mursi och ledarna inom det Muslimska Brödraskapet har pågått i över en vecka och är utspridda över hela landet.

Demonstrationerna mot Mursi handlar om folkets missnöje, många anser att löftena om frihet, demokrati och rättvisa som gavs efter Mubaraks fall för två år sedan inte har infriats. Protesterna är våldsamma och minst 50 människor dog förra helgen när demonstranter och poliser drabbade samman i flera städer, bland annat i Port Said.

Publicerad: