Misstänkta mördaren fick brev av polisen

Foto: Offret På platsen där 43-årige Jan Kjellgren höggs ihjäl med en brödkniv hittades en fimp och en damklocka.
Nu kan klockan vara polisens nyckelbevisning mot en misstänkt kvinna.
NYHETER

Hustrun fick ett brev från polisen.

Sen var hon borta – anhållen för ett 25 år gammalt mord.

– De hade några kompletterande frågor om någon klocka i ett gammalt mordfall. Det är allt jag vet, tyvärr, säger kvinnans make.

Sambon kom hem från en semester. I lägenheten möttes hon av hennes 43-årige makes livlösa kropp – han hade huggits ihjäl med en brödkniv.

På plats hittades en cigarettfimp och en damklocka av märket Pulsar. Men då, 1988, lyckades polisen inte knäcka mordet på Jan Kjellgren.

Fick brev från polisen

I 25 år och tre månader har spåren legat och svalnat hos polisen.

Nu har Stockholmspolisens cold case-grupp tagit över fallet och tror sig ha hittat mördaren – en 60-årig tvåbarnsmamma som bor någon kilometer från mordplatsen.

För en vecka sedan fick kvinnan och hennes make ett brev från polisen. I kuvertet låg en kallelse till förhör på morgonen den elfte juni. Sedan dess har kvinnans man inte hört från henne.

Beviset: Damklockan

– Hon åkte i morse. Det var några kompletterande frågor om någon klocka i ett gammalt mordfall. Det är allt jag vet, tyvärr, säger han när Aftonbladet möter honom utanför parets bostad i Husby.

Samtidigt har polisens cold case-grupp förhört kvinnan som sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet på Jan Kjellgren, 43.

– Hon är anhållen på sannolika skäl sedan i morse, sen kan det ändra sig efter förhör, säger Bertil Sahlin som är gruppledare för den cold case-grupp som utreder fallet.

Enligt polisen är kvinnan inte kriminell i övrigt och hade preskriptionslagen inte ändrats så hade mordet hon nu misstänks för preskriberats i mitten av mars i år.