”Det kommer smälla igen”

Foto: Två personer sköts vid onsdagens skottlossning.
NYHETER

Det pågår en maktkamp i den undre världen i Eskilstuna.

Efter flera hot blev ett brödrapar måltavlor i två skottlossningar - ett dygn senare inträffade ytterligare ett skottdåd.

– Det kommer att skjutas igen, säger en person med insyn i det kriminella nätverket.

Enligt vad Aftonbladet erfar har de båda bröderna, som är 22 respektive 28 år, på senare tid distanserat sig från sina gamla kumpaner.

Men det blev problem i skilsmässan mellan bröderna och deras forna gäng.

– De hotade en familj efter att något gick snett i en affär. Och det här är inga personer som man vill bli osams med, säger en källa till Aftonbladet.

Blev skjutna med flera skott

För hoten och affären som gick snett fick bröderna betala ett högt pris. Klockan 21.30  i måndags blev de skjutna med flera skott utanför Rekarnegymnasiet. 28-åringen träffades med tre kulor i benet och 22-åringen träffades i bröstet och armen.

Under tisdagen blev 28-åringen beskjuten ytterligare en gång när personer i en förbipasserande bil öppnade eld mot fordonet som han färdades i. Han klarade sig från att bli träffad.

"Tydliga kopplingar"

I onsdags sköts det igen. Två män födda 85 och 90 blev skjutna i benen på Järntorget i stadsdelen Nyfors. Även om polisen inte direkt vill bekräfta att det handlar om en hämnd så ser man samband.

– Det finns tydliga kopplingar mellan alla tre skottlossningarna, säger Mikael Backman, chef för Länskriminalpolisen i Sörmland.