Hon var en av Sveriges absolut bästa

Publicerad:
Uppdaterad:

Colin Nutley och Helena Bergström besökte Viveka Seldahl på sjukhuset i fredags.

- Hon var en av Sveriges absolut bästa skådespelerskor, säger Colin Nutley.

De Besökte henne på sjukhuset Helena Bergström och Colin Nutley kände sedan några månader till att Viveka Seldahl var sjuk och hälsade på henne för några dagar sedan.
Foto: MARCO GUSTAFSSON
De Besökte henne på sjukhuset Helena Bergström och Colin Nutley kände sedan några månader till att Viveka Seldahl var sjuk och hälsade på henne för några dagar sedan.

De har sedan några månader känt till Vivekas sjukdom.

- Jag är hemskt tacksam över att fått träffa henne den sista stunden och få ge stöd till Sven, Kalle och familjen, säger Helena Bergström.

De har båda flera och nära minnen till Viveka Seldahl. Många via Änglagårdsfilmerna.

- Jag har gått runt hela dagen och försökt förstå. Hon som borde haft så många år kvar att leva, säger Colin Nutley.

Han konstaterar att hennes bortgång är en enorm förlust för svensk teater och film. Han hyllar hennes insats i Änglagård och hennes skådespelartalang.

Tänkte på Ulricehamn

- När jag hörde att hon gått bort tänkte jag på den första sommaren när vi spelade in Änglagård i Ulricehamn. Vi hade en fantastisk tid med Sven och Viveka där. De var ett underbart par och mina tankar går nu till honom, säger Colin Nutley.

Helena Bergström framhåller vilken enorm tillgång Viveka var för Stadsteatern som hon alltid var lojal mot.

- Vi har så mycket minnen ihop och vi gjorde så många roliga saker. Hon var en fantastisk människa, skådespelerska och vän. Jag jobbat mycket med Sven och står även honom nära. Det känns konstigt att inte få se henne mer.

Hennes bästa minne av Viveka är när hon gör rollen som Rut i Änglagård.

- Jag minns en scen i första filmen när hon skulle skälla ut en grupp människor. Hon improviserade på ett sätt som var det mest lysande som jag sett. Hon kunde släppa loss på ett underbart sätt, säger Helena Bergström.

Så minns vännerna Viveka Seldahl

Fredrik Engström

Publicerad: