Skottlossning på Danderyds sjukhus

1 av 5

avErik Melin, Kerstin Danielson

NYHETER

Skott avlossades vid Danderyds sjukhus norr om Stockholm tidigt på tisdagskvällen.

Skjutningen ägde rum i entrén till sjukhuset.

– Jag kan bekräfta skottlossningen men kan inte kommentera händelsen, säger Lovisa Ernestam, pressansvarig på Danderyds sjukhus

Tipsa | Aftonbladet

Lovisa Ernestam ville inte berätta om någon, patient eller sjukhusanställd, skadades under skottlossningen.

Det här låter allvarligt?

– Jag hänvisar till polisen, det här är en polissak.

Albin Näverberg, stockholmspolisens presstalesman, kunde bekräfta skottlossningen efter att inledningsvis varit fåordig om händelsen.

– Jodå, det har hänt. Att man skjutit anser vi vara fakta, säger Näverberg.

Under tisdagskvällen inledde polisen en förundersökning på försök till mord alternativt dråp. Man sökte under kvällen efter både gärningsman och målsägare.

– Vi kan bekräfta att vi inte hittat någon av dessa, säger Näverberg vid 22.15.

Enligt Aftonbladets fotograf på plats, Per-Olof Sännås, var det fullt polispådrag på sjukhuset under kvällen, med målade bilar och polistekniker. Man spärrade av vid bistron innanför sjukhusets entré.

– Jag ser en tekniker som håller på där inne, penslar ser det ut som. Utanför står flera polisbilar, säger Sännås vid 20.30-tiden.

”Sprang åt andra hållet”

Ett vittne som befann sig inne i restaurangen berättar hur en ensam man gick fram till två andra män som stod och beställde mat.

– Jag ser hur han som går fram sparkar till en av de andra personerna. Sen ser jag hur en kille tar upp en pistol och skjuter mot han som var ensam.

Enligt vittnet avlossades ett skott.

Sedan ser vittnet hur de två personerna försvann ut genom huvudentrén. Den ensamma mannen som skottet riktats mot kröp in i köket. Vittnet och andra hade då tagit skydd på golvet och såg dåligt exakt vad som hände.

– Men det verkade vara en slags uppgörelse.

Ytterligare ett vittne till händelsen beskriver hur han hörde en hög smäll.

– Sen såg jag någon med svart klädsel som sprang iväg, men jag såg inte så mycket eftersom vi satt en bit bort och började springa åt andra hållet.

Vad tänker du om händelsen?

– Man blir ju rädd, att det kan hända någonting här. Nu känns det i alla fall säkert med alla poliser och säkerhetsvakter, säger vittnet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Danderyd

Brott