Kim Jong-Un

Här är första bilderna inifrån ”Air Force Un”

Av: 

Staffan Dickson

NYHETER

Hans far föredrog tåget – men Kim Jong-Un är inte lika jordnära.

Nu släpps de första bilderna inifrån den nordkoreanske diktatorns privatjet.
Även kallat Air Force Un.

När det sovjetiska planet Iljusjin Il-62 såg dagens ljus i början av 60-talet var det med sina 53 meter och plats för nästan 200 passagerare ett av världens största passagerarflygplan.

Före Berlinmurens fall gjorde länder som Sovjetunionen och Tjeckoslovakien om flera exemplar av planet till privatflyg, men efter att modellen slutade tillverkas 1994 har den fört en tynande tillvaro. Nu säljs begagnade plan för så lite som 100 000 dollar, cirka 841 000 kronor, skriver Daily Mail.

Fotograferades utanför

Men ett plan som sannolikt skulle kosta mer är Kim Jong-Uns exemplar.

I maj förra året offentliggjordes bilder på den nordkoreanske diktatorn och hans fru Ri Sol-Ju på en röd matta utanför planet. Nu släpper den regimkontrollerade nyhetsbyrån KCNA de första bilderna inifrån planet, som av Daily Mail kallas Air Force Un.

Har inte ärvt flygrädslan

Till skillnad från sin far Kim Jong-Il, som reste till Kina och Ryssland i ett bepansrat tåg, verkar inte Kim Jong-Un lida av flygrädsla.

På 74-årsdagen av sin fars födsel inspekterade han nyfiket halvfärdiga bostadsområden i huvudstaden Pyongyang från luften, visar de nya bilderna.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Andra Un-derbara fordon

Liftar - in the s-Un

Ibland kan även landets mäktigaste man behöva lift. Här inspekterar Kim Jong-Un den nordkoreanska skidorten Masik Pass i provinsen Kangwon.

Kim Jong-Un-der ytan

Nordkoreas ledare inspekterar en av landets ubåtar.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Kim Jong-Un

Flygtrafik

Ri Sol-Ju