Nyheter

”Åkesson visste inte vad han gjorde”

NYHETER

Under de sista partiledardebatterna inför valet beskrevs Jimmie Åkesson (SD) som "trött" i media. Senare berättade han att han "gått in i väggen" och behövde vila en längre period. Enligt Mattas Karlsson, Sverigedemokraternas chefsideolog och vikarierande partiledare, var Åkessons utmattningssymptom allvarliga. Han säger i en intervju i Dagens Nyheter att han noterat varningssignaler i flera år. Enligt honom visste Åkesson inte ens vad han gjorde under sin sista partiledardebatt i riksdagen.

– Han hade ett svagt minne av att han hade varit där, men han kom inte ihåg vad han gjorde där, säger Karlsson till DN.

Hur länge Åkesson kommer att hålla sig borta från det politiska strålkastarljuset är oklart.

Formellt är han sjukskriven till sista november, men enligt partiets pressekreterare kommer Åkesson förmodligen vara borta ännu längre.

– Det är inte sannolikt att han är tillbaka på jobbet innan årsskiftet, sa SD:s pressekreterare Martin Kinnunen till Aftonbladet tidigare i veckan.

Mattias Karlsson säger sig vara beredd att ta över.

– Jag har engagerat mig för att göra skillnad. Det innebär att jag har en lojalitet mot partiet och är det så att andra bedömer att det bästa för partiet är att jag är partiledare så får jag väl ta mig en funderare på det, säger han till DN.

TT

ANNONS

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter