Petra, 21, misshandlades – förövaren skickade brev till henne från häktet

NYHETER

Petra, 21, var lyckligt kär i sin pojkvän när hans kontrollbehov blev allt större.

Till slut misshandlades Petra och mannen fick besöksförbud – men kunde skicka brev till henne från häktet.

– Jag är rädd hela tiden för att han eventuellt står utanför någon dag, säger Petra i TV3:s ”Stalkers”.

På Sundsvalls gatufest träffade Petra mannen som hon snart var störtförälskad i.

– Det var kärlek vid första ögonkastet och jag kände att det verkligen var rätt. Han fick mig att inse att jag var betydelsefull och satte mig verkligen på en piedestal, säger Petra, 21, som vänt sig till TV3:s program ”Stalkers” för hjälp.

För snart märkte hon att något inte stod rätt till. Pojkvännen Henrik blev allt mer kontrollerande, krävde att få läsa hennes sms, kolla hennes Facebook och ville inte ens att hon skulle gå och handla mjölk utan att han följde med.

– Han ville hålla koll på telefonen så att jag inte tog med den på toa.

Slogs blodig

I januari 2013 gick det ännu längre och Petra misshandlades av Henrik. Han slog henne blodig och tog stryptag om hennes hals. I tingsrätten dömdes han till åtta månaders fängelse, men hovrätten ändrade domen till kontraktsvård.

Han ålades med kontaktförbud men det hindrade honom inte från att skicka åtta handskrivna brev från häktet. Och sedan dess har han fortsatt att kontakta Petra och hennes familj med tusentals meddelanden och samtal, enligt TV3:s ”Stalkers”.

När produktionen besöker Petra har Henrik fortsatt att kontakta henne och vid flera tillfällen lämnat olika hot.

”Jag kommer bli vansinnig om hon inte ringer upp mig om fem minuter. Jag kommer stå utanför er om fem minuter”, skrev han en gång till mamman.

Även tidigare har Henrik uppvisat liknande beteende och en annan före detta flickvän har också fått kontaktförbud upprättat.

När ”Stalkers” konfronterade honom på ett torg i Sundsvall visade han sig ångerfull och lovade att han skulle upphöra. Ett löfte han bröt efter bara några timmar då han kontaktade Petra igen.

Svek löftet

En tid efteråt ställde han upp på en intervju och ville förklara sig.

– Jag har inte fått det avslut jag ville ha. Hon sa det på ett sätt som jag inte tyckte var okej för min del så jag kunde inte acceptera det, säger han om varför han fortsatt söka kontakt.

I slutet av intervjun lovar han återigen att upphöra med sitt beteende.

– Det är folk som har pratat med mig om det. Nu har jag kommit till insikt att det kanske är dags att låta henne gå sin väg.

Men även det löftet bröts av Henrik som hade kontaktat Petra ännu en gång när ”Stalkers” träffade henne för en uppföljning en tid senare. Men hon var ändå fylld av tillförsikt.

– Äntligen känner man kanske att livet kan påbörjas igen. Kanske har han insett att vi har våra egna liv och vill leva efter det.

Fotnot: Henrik heter egentligen något annat. TV3:s ”Stalkers” sänds på tisdag kväll vid 22.00

ARTIKELN HANDLAR OM

TV3

Brott