Knarkfabrik i villa

NYHETER

Tusen plantor hittades i källaren

Redan på gården möttes polisen av en stark stank av cannabis. En fullt pågående cannabisodling med över tusen plantor hittades i villans källare.

– Det är en av de större cannabisodlingarna vi har påträffat, säger Olle Andersson, polisen i Västerbotten.

Efter en tids spaning gjorde polisen ett tillslag mot en villa i Vilhelmina i förra veckan. Vid en husrannsakan påträffades en cannabisodling av, vad polisen beskriver det som, närmast industriell karaktär.

– Hela källarplan var inredd för cannabisodling. Det pågick odling i flera rum, säger Olle Andersson, polisen i Västerbotten.

Över fem kilo

Även en stor mängd material som använts till odling och distribution av narkotika kunde tas i beslag. En medelålders man bosatt i Vilhelmina kommun greps i samband med tillslaget och sitter nu häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

– Innan vi hunnit torka och väga plantorna är det svårt att säga exakt mängd men det är med råge överstigande fem kilo cannabis.

Undersöker fler involverade

Cannabisplantor och odlingsmaterial är skickade på analys. Polisen undersöker även om flera varit involverade i verksamheten genom att bland annat söka igenom anteckningar och leta efter fingeravtryck.

– Det känns bra att vi har lyckats hitta den här cannabisodlingen och kunnat stoppa distributionen, säger Olle Andersson, polisen i Västerbotten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Vilhelmina

Narkotika