Nobelfesten

Oklart om prinsessan Madeleine deltar på Nobelfesten

Av: 

Anna Hansson

NYHETER

I december kommer årets Nobelpristagare att firas med pompa och ståt. Men om prinsessan Madeleine deltar i festligheterna vill hovet inte bekräfta.

– Prinsessan har inte samma möjlighet att medverka som tidigare när det gäller officiella engagemang i Sverige, säger Margareta Thorgren, informationschef vid hovet.

I somras flyttade prinsessan Madeleine med familj till Miami i USA. I samband med flytten meddelade familjen att de inte kommer att delta i lika hög grad i tillställningar i Sverige på grund av det långa avståndet.

– Prinsessan deltar inte i officiella sammanhang som hon brukade innan hon flyttade till USA, säger Margareta Thorgren.

Hoppade över middagen

Prinsessan Madeleine deltog under prisutdelningen av Nobelfirandet förra året, men hoppade över middagen. Hon var då gravid och hade svåra smärtor i ryggen vilket gjorde att hon inte klarade av den flera timmar långa sittningen. Chris O’Neill fick därmed gå själv på Nobelbanketten.

I år är det inte säkert att prinsessan Madeleine kommer att delta över huvudtaget.

– Det stämmer att prinsessan inte deltar som hon gjorde innan när hon bodde i Sverige och i England, säger Margareta Thorgren.

Finns det någon möjlighet att hon kommer att delta?

– Jag svarar inte på den frågan eftersom vi ännu inte gått ut med kalendern med vilka som kommer att delta på Nobelfesten, säger Margareta Thorgren.

”Lägger sin tid på att få vardagen att fungera”

Prinsessan Madeleine och maken Chris O’Neill flyttade från London till Miami i augusti i år tillsammans med barnen Leonore, 4 år, Nicolas, 3 år, och Adrienne, 8 månader.

– De lägger sin tid på att få vardagen att fungera. De har bland annat tre barn som är väldigt små, säger Margareta Thorgren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Tjeckien–England. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Krismöte efter inlägg om att kidnappa Estelle – nu utreds skolan

ÄMNEN I ARTIKELN

Nobelfesten

Prinsessan Madeleine

Hovet (Kungahuset)

Familj

Svenska kungahuset

Solenergi