Twerkade på motorvägen – stoppade ambulanser

avCecilia Vaccari

NYHETER

Artisten Yaxana, hustru till en kommunpolitiker i Moskva, döms till böter för att ha twerkat på motorvägen – och satt stopp för utryckande ambulanser.

Hennes försvar? Biltrubbel.

Den 29-åriga Oksana Yakovleva, även känd som artisten Yaxana, skapade rubriker i Ryssland i veckan. Hon och två dansare stoppade trafiken på en hårt trafikerad motorväg för att spela in en ny musikvideo. Nu får produktionen utöka budgeten med böter som landar på drygt 3 000 kronor.

Hennes man, en högt uppsatt kommunpolitiker, fördömer tilltaget i ryska medier.

– Jag kommer att vidta åtgärder, sa Alexey Yakovlev till ryska kanal 5.

Han uttalar sig i medier, men menar trots det att han inte haft möjlighet att tala med sin fru eftersom han befinner sig på resande fot. Han tycker emellertid att hans fru agerade fel.

– Jag behöver definitivt inte denna PR. Det finns bättre lämpade platser där du kan filma dina framträdanden.

Yaxana publicerade bilder på Instagram på sin motorvägstwerk den 8 oktober. Tre dagar senare stoppade trafikpolisen henne under förevändningen att hon inte hade på sig säkerhetsbälte och inte hade körkort.

Artisten vägrade initialt att stiga ur sin bil. Efter ett tag tillkallades ambulans eftersom hon ”började må dåligt”.

Det hela slutade med att hon blev omhändertagen av polis och på fredagen ställdes hon inför rätta. Hon nekar till att ha blockerat trafiken när hon twerkade och hävdar att hennes bil gått sönder. Då skulle hon och dansarna ha tagit tillfället i akt för att öva på sina steg.

– Vi ville hålla oss varma, sa Yaxana, rapporterar Meduza.

Efter att hon försatts på fri fot publicerade hon ett lättat inlägg på Instagram.

– Frihet ... 20 000 rubel och en natt i häkte för att de vill åtala en för huliganism, bara för att jag älskar min konst ... var det värt det? Enligt min uppfattning är alla erfarenheter nyttiga.

Tre saker som gör oss galna i trafiken 02:21
ARTIKELN HANDLAR OM

Ryssland

Musik

Politik

AB Voice