Nyheter

Vann 258 miljoner – svenskt rekord

Av: 

TT

Någon vaknar 258 miljoner kronor rikare på lördagsmorgonen. Arkivbild.
Någon vaknar 258 miljoner kronor rikare på lördagsmorgonen. Arkivbild.

NYHETER

Någon eller några har kammat hem en Eurojackpot-vinst på hela 257 985 846 kronor. Det är den hittills största spelvinsten i Sverige enligt Svenska Spel.

En rad med samtliga rätt ledde till rekordvinsten. Spelets jackpot har aldrig tidigare gått till Sverige. Vinnaren – eller vinnarna – har ännu inte identifierats.

– Det är flera länder inblandade i Eurojackpot, så vi har i nuläget ingen mer information, säger Johanna Alba på Svenska Spels presstjänst till TT.

Den tidigare svenska rekordvinsten, 237 697 528 kronor, vanns på lotto i Norrköping 2013. Nu är rekordet alltså slaget med 20 miljoner kronor.

När vinnaren eller vinnarna lokaliserats vidtar ekonomisk och juridisk rådgivning från Svenska Spel.

"När det gäller sådana här enorma summor brukar det förståeligt nog ta ett tag innan vinnarna landar i beskedet så det första samtalet brukar mest gå ut på att informera om vinsten och vikten att fortsätta andas", skriver Svenska Spels Pierre Jonsson i ett pressutskick.

Eurojackpot är ett europeiskt lottospel med 18 deltagarländer. Varje fredag tävlar spelare om att pricka in fem nummer och två tilläggsnummer.

Högsta möjliga vinst är 90 miljoner euro – motsvarande runt 930 miljoner kronor – och en ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro (drygt 104 miljoner kronor).

ANNONS

50% REA hos Åhléns! Se till att fynda dina favoriter från välkända varumärken.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert: