Publicerad:
Uppdaterad:

Stort strömavbrott i Stockholm

Av: Mira Micic, Simon Andrén

Publicerad:
Uppdaterad:

Orsakades ev explosion i ställverk

En kraftledning har rasat ner och orsakat överspänning i två ställverk som fattade eld, uppger polisen. Det orsakade strömavbrott hos minst 30 000 abonnenter.

Till en början misstänkte polisen att det rör sig om sabotage, men misstankarna har lagts ner.

I samband med explosionen i ställverken fösvann strömmen i flera områden.

Enligt Fortums pressmedelande har ett strömavbrott inträffat i Täby. Bolaget har skickar sina montörer till berört område för att lokalisera störningsorsaken.

Störningar i tågtrafiken

Fortum meddelar att man återkommer med en uppdaterad prognos om hur lång tid det kommer att ta innan alla berörda kunderfår tillbaka strömmen, så fort man tagit reda på orsaken. Genom omkopplingar kommer strömmen tillbaka etappvis.

Även Danderyds sjukhus drabbades, så sjukhusets reservaggregat gick igång, uppger sjukhusets presstjänst. Vid halvett i natt var ström tillbaka, med sjukhusets reservkraftaggregat var fortarande igång, i väntan på besked på Fortum.

Flera läsare som bor i norra Stockholm har kontaktat Aftonbladet och berättat om strömavbrott bland annat i Täby, Solna, Huvudsta, Sollentuna, Kista.

Vid 23-tiden konstaterade Banverket att omformarstation i Häggvik var utan ström. Det påverkade pendeltåg– och fjärrtågtrafiken mellan Stockholm och Västerås och Stockholm och Uppsala. Äver pendeltågtrafiken i norra Stockholm, samt trafiken på Roslagsbanan drabbades av förseningar.

Publicerad:
Publicerad: