Nyheter

Saabälskare vill köpa företaget

Av: 

Erik Wiman

NYHETER

Vädjar till kända Saab-älskare att sponsra

Saab står med en fot i graven.

Men det finns de som gör allt för att bilföretaget ska överleva.

Runt om i Europa samlar Saab-älskare in pengar för att slippa se bilföretaget dö.

På Rescue-Saab.com anslöt sig 1000 medlemmar – på ett dygn.

Budskapet på Rescue Saabs hemsida.
Budskapet på Rescue Saabs hemsida.

I fredags kom beskedet att Saab står inför en rekonstruktion sedan ägaren GM mer eller mindre tagit sin hand från företaget.

Saab-älskare samlas

Många experter spår att det försöket till räddning kommer att misslyckas och den svenska regeringen har hittills inte gjort mycket för att sända mer positiva signaler. Näringsminister Maud Olfsson (C) tänker inte skjuta till några skattemiljarder om inte en omreviderad, och betydligt hetare, affärsplan läggs på bordet.

Runt om i världen fasar nu tusentals Saab-älskare för en framtid utan sitt kära bilmärke.

I Tyskland har återförsäljaren Bilforum startat webbsidan rescue-saab.com för Saab-entusiatser runt om i världen. Redan efter bara 24 timmar hade 1000 anhängare hittat till sajten och registrerat sig som medlemmar.

Samla pengar

Målet, eller i alla fall drömmen, är att samla in pengar för att rädda företaget från nedläggning.

– Vår dröm är att få in så mycket pengar att vi kan köpa Saab, vi vet inte om det är realistikt, säger Thomas Fritsche på Bilforum.

När kampanjen startar ska medlemmarna kunna skänka mellan 50 och 500 euro. Vid ett eventuellt köp av Saab skulle varje bidragsgivare också få en aktiepost beroende på hur mycket pengar han eller hon skänkt.

– Det är valfritt att skänka pengar. Det viktigaste är att så många som möjligt ansluter sig för att sända en signal att världen behöver Saab, säger Thomas Fritsche.

För att få extra uppmärksamhet vädjar organisationen nu till kända Saab-älskare, så som Jay Leno, Stephen King och Bill Gates att bli medlemmar.

Hittills finns dock ingen kändis på medlemslistan.

ANNONS

Nu har Ellos fyllt på med nyheter online - handla trendsäkert mode till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till Ellos

Publisert: