Nyheter

Obama nobbar – Obamamuseum

Av: 

Olof Jönsson

NYHETER

Bryter gammal tradition

Obama ställer in allt fler av de aktiviteter han tänkt hinna med vid sitt nordiska besök.

I dag blev det känt att inte ens Nobels fredscenter i Oslo föräras med ett besök. Utställarna, som i åtta veckor förberett en utställning om Obama, är besvikna.

– Det är väldigt synd, säger chefen Bente Erichsen till norska VG.

De senaste åtta veckorna har scenografer, designers och snickare arbetat övertid för att få klart fredsprisutställningen i Obamas ära. I dag, när bara det sista finputset var kvar, fick museet beskedet att president Obama inte kommer.

Det 15 minuter långa besök som varit planerat sedan länge blir inte av och Bente Erichsen hymlar inte med att hon är besviken.

Kommer inte till konserten

– Det är väldigt synd. Vi hade sett fram emot att vi visa honom vad vi gjort och dessutom är detta en tradition för alla fredspristagare, säger hon till VG.

Enligt Erichsen är utställningen om Obama en av de bästa museet någonsin haft, ändå säger hon att hon förstår att varken presidenten eller hans hustru kommer på utställningen.

– Jag har väldigt stor respekt för att världens mäktigaste man har mycket annat att göra. Men för oss hade det varit fantastiskt att få ett besök av honom.

Men Nobelcentret är inte ensamt om att ha fått nobben av president Obama. I helgen avslöjades att han också skippar sin presskonferens på Grand Hotel och att han inte kommer att delta i Fredspriskonserten på fredag.

VG skriver att Obama också skjuter på sitt möte med statsminister Jens Stoltenberg. Mötet kommer nu att ske på torsdag, några timmar innan prisceremonin i Oslos rådhus.

ANNONS

REA hos Åhléns - upp till 70% rabatt på massor av bästsäljande produkter!

Extern länk från Åhléns

Gå till rean

Publisert: