Nyheter

Säkrade spår hos 52-åringen

Av: 

Zendry Svärdkrona

Carina Bergfeldt

Anders Johansson

Jill Sjölund

NYHETER

Husrannsakan kan leda till Jimmys mördare

LUDVIKA/STOCKHOLM. Polisens husrannsakan hos 52-åringen som misstänks skydda Jimmy Bäckmans mördare gav resultat.

– Spår har säkrats i mannens lägenhet, säger en källa med insyn.

Hörde skrik Samma natt som Jimmy försvann hörde ett vittne upprepade skrik och bildörrar som stängdes. Vittnet befann sig då här, på Råtallsvägen i Ludvika.

Hörde skrik Samma natt som Jimmy försvann hörde ett vittne upprepade skrik och bildörrar som stängdes. Vittnet befann sig då här, på Råtallsvägen i Ludvika.

Foto: STEFAN JERREVÅNG

Försvunne Jimmy Bäckman, 22, och den 52-årige man som är misstänkt för skyddande av brottsling, har varsin lägenhet i området Högberget, i utkanten av Ludvika.

Släpptes i går

Mannen, som suttit anhållen, släpptes i går.

– Det finns inte längre skäl att hålla honom i häkte för utredningens skull, ­säger förundersökningsledare Olle Sohlberg till Aftonbladet.

Kriminellt förflutet

Men misstankarna mot honom kvarstår. Och skulle 52-åringen åtalas är det inte första gången han är i rätten. Mannen har ett digert kriminellt förflutet, och har bland ­annat dömts för hustrumisshandel, narkotikabrott och vapenbrott. Flera av domarna har resulterat i fängelsestraff.

Han är nu en av de mest intressanta personerna i ­utredningen kring Jimmy Bäckmans försvinnande den 22 november, som numera rubriceras som mord.

Husrannsakningar

Enligt uppgifter till Aftonbladet har flera husrannsakningar genomförts i mannens lägenhet, och under en av dessa ska polisen ha säkrat spår som kan leda till mördaren.

Fynden i lägenheten är dock inte det enda färska spåret. I går ringde ett nytt vittne för första gången till polisen.

Vittne hörde skrik

– Personen berättade att den hade befunnit sig på Råtallsvägen vid tvåtiden den 22 november, och hört upprepade skrik, bildörrar som stängts och en bil som körde mot sydost, säger Dala­polisens presstalesman, Sven-Åke Petters.

Polisen anser att uppgifterna är mycket intressanta, då de passar tidsmässigt med tidigare vittnesmål. Och om uppgifterna visar sig stämma är det nya vittnet den sista personen som hört något under natten då Jimmy Bäckman försvann.

Hoppas på fler tips

– Nu hoppas vi verkligen att andra också ringer till oss. Det är viktigt att alla som sett eller hört något hör av sig, säger Sven-Åke Petters.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp startkit här

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter