Hittade mögelklump stor som en hand i juicen

NYHETER

”Det såg ut som den hade tänder”

Foto: Matilda Ahl/Norrköpings tidningar
Birgitta Sahlqvist med juiceförpackningen och mögelklumpen hon hittade i den.

En rykande mögelhärd stor som en assiett trillade ut ur Birgitta Sahlqvists juicepaket. Både hon och maken hade hunnit dricka flera glas.

– Jag höll på att kräkas när jag såg vad som kom ut, säger hon.

För ett par dagar sedan köpte Birgitta Sahlqvist ett paket ananasjuice från Dimes. Både hon och hennes man drack under dagen flera glas av drycken. Under natten blev de magsjuka.

– Vi hade inte en tanke på att det kunde vara juicen som var dålig eftersom vi nyss öppnat paketet, säger hon.

På morgonen hällde hon upp ny juice, men såg då att det kom ut gröna bladliknande flagor ur öppningen. När hon lyfte paketet kändes det ovanligt tungt för att vara halvfullt och det kluckade konstigt. Hon blev misstänksam och klippte upp paketet för att se vad som fanns i. Då trillar det ut en stor grönvit klump.

– Jag trodde att jag skulle kräkas. När jag hällde ut den på en assiett så sprack den och det rykte som om den brann. Det såg ut som den hade tänder.

Birgitta Sahlqvist är säker på att var mögelsporer som bildade röken, men klumpen ska först skickas på analys innan det är säkerställt vad den innehåller.

Torbjörn Lång, importör av juicen och vd på Dimes Norden, beklagar det inträffade men tror inte att det varit något fel på själva juicen.

– Vi har inga tillsatser i våra juicer utan de pastöriseras. Om det av någon anledning kommer in luft i paketet kan det bli såhär.

Han tror inte att det ska vara någon fara att dricka juice från Dime eftersom de tagit prover på det parti som Birgittas paket ingick i, och inte hittat något konstigt.

– Dimes producerar 120 miljoner juicepaket om året och det har inte varit några problem under de tre åren som jag arbetat med produkten.

Torbjörn Lång ska nu hämta bakterieklumpen från Birgitta Sahlqvist och skicka den på analys för att ta reda på vad den består av. Dimes har också erbjudit Birgitta Sahlqvist nya juicer. Något hon tackat nej till.

– Efter den här upplevelsen är jag inte intresserad av mer juice från dem, säger hon.