Jagar fräck tjuv via Facebook

NYHETER

En ovanligt fräck tjuv stal två väskor fulla med elektronik och smycken.

Nu jagas han med hjälp av community-sajten Facebook.

De flesta stölder kräver förmodligen någon form av nerver av stål. Men frågan är om inte den tjuv som länsade tre lägenheter i norra London den här veckan slår något slags rekord.

Tjuven dök upp utanför bostadshuset och lyckades dupera några byggnadsarbetare som jobbade där för tillfället.

– De beskrev honom som en oerhört trevlig person. Han umgicks med dem i en halvtimme och gjorde till och med te till dem, säger Jackie McGeown som var en av dem som blev rånade till Sky News Online.

Medan byggnadsarbetarna drack sitt te lyckades tjuven bryta sig in i en av lägenheterna och där stjäla nycklar till två andra bostäder i huset. Sedan plockade han på sig så mycket han kunde bära.

– Han fyllde två av mina resväskor med bärbara datorer, smycken, iPods och till och med en platt-tv, säger Jackie McGeown.

När tjuven lämnade huset berättade han att han skulle åka på semester. Men en av byggnadsarbetarna blev misstänksam och tog en bild med sin mobiltelefon.

Med hjälp av den bilden har nu Jackie McGeown startat gruppen "Känner du igen den här inbrottstjuven?" på ett av världens största nätcommunities, Facebook. Nu hoppas hon få hjälp av någon eller några av de 30 miljoner registrerade medlemmarna.

– Jag använder Facebook rätt ofta, så jag tänkte att det här skulle vara ett modernt sätt att fånga en inbrottstjuv, säger hon.

Elisabet Wahl