Tolv överlevde flygkrasch i Indonesien

NYHETER

JAKARTA

Tolv människor överlevde när ett plan med 102 personer ombord störtade i Indonesien. Det meddelade flygbolaget sedan räddningsmanskapet nått flygplansvraket.

Planet störtade under ett kraftigt regnväder på måndagen i ett bergsområde på ön Sulawesi. Boeing 737-400-planet försvann under en inrikesflygning på måndagen, mellan Surabaya och Manado. Sökandet inleddes sedan markkontrollen förlorat kontakt med planet, som flög för lågprisbolaget Adam Air.

– Planet har hittats och tolv av de 102 ombord har överlevt, sade Hartano, en talesman för flygbolaget.

De övriga 90 rapporteras ha omkommit vid kraschen.

Flygplansvraket hittades i bergen cirka två mil från staden Polewali på ön Sulawesi, enligt en representant för flygvapnet.

En talesman för flygbolaget sade att tre amerikanska medborgare fanns på passagerarlistan. rapporterade AFP. De tillhörde alla samma familj. Det var inte klarlagt om de tillhörde de döda eller överlevande.

Markkontrollen tappade kontakt med planet i måndags omkring en timme innan planet skulle landa i Manado. Enligt Indonesiens transportdepartement var det 17 år gamla planet i gott skicka och hade fått sin senaste servicegenomgång i december 2005.

Adam Air har 19 Boeing 737-plan i sin flotta. Bolaget bildades 2002 och trafikerar en tiotal inrikeslinjer, liksom en rutt till Singapore.

TT-Reuters