Pappan dog i kraschen

NYHETER

12-åriga sonen kämpade för sitt liv i natt

Foto: DE HADE PRECIS KÖPT BILEN Kollisionen blev våldsam när lastbilen körde in i bilen på förarsidan. Den 34-årige föraren dog direkt medan hans 12-årige son fortfarande i natt kämpade för sitt liv med svåra skallskador.

Den 34-årige pappan omkom omedelbart.

Hans 12-årige son skadades mycket svårt och kämpade i natt för sitt liv.

-De hade precis köpt familjens nya bil när olyckan inträffade, säger Thore Persson vid polisen i Värmland.

Olyckan inträffade på E18 söder om Grums strax före klockan halv elva i går kväll.

Polisen har fått en ungefärlig bild av hur olyckan gick till genom att hålla inledande förhör med en släkting till den omkomne.

Släktingen färdades i en annan bil bakom 34-åringen och hans son och blev vittne till dödsolyckan.

Saktar in vid kanten

-Det är två bilar som kommer i sällskap söderut när bilen längst fram saktar in vid kanten och påbörjar en u-sväng. Långtradaren kommer då bakifrån och kör rakt in i sidan på bilen, säger Thore Persson, vakthavande befäl vid polisen i Värmland.

Långtradaren träffade personbilen precis vid förarplatsen. Kraften i kollisionen var fruktansvärd och den 34-årige pappan omkom omedelbart.

-Förarplatsen var krossad hela vägen in till växelspaken. Det fanns ingenting kvar, säger ett ögonvittne.

Mycket svåra skallskador

Den 12-årige sonen skadades allvarligt och fördes med ambulans och under poliseskort till centralsjukhuset i Karlstad. Därifrån meddelade man sent i natt att han drabbats av mycket svåra skallskador och vårdas på intensiven.

Pappan och hans son hade precis varit och köpt familjens nya bil när olyckan inträffade. Polisen i Västra Götaland informerade i natt de anhöriga om tragedin på E18.

Föraren av den finskregistrerade långtradaren chockades svårt av det inträffade och omhändertogs i natt på sjukhuset i Karlstad. Även släktingen till den omkomne fördes chockad till sjukhus.

Enligt polisen finns det inga brottsmisstankar mot lastbilschauffören. Händelsen betraktas som en ren olycka.

Nio personer skadades

Detta är andra allvarliga u-svängsolyckan på bara några dagar. För några dagar sedan skadades nio personer, varav sju barn, när en liknande olycka inträffade vid Asmundtorp utanför Landskrona.

Olle Castelius