Dianas hemliga kärleksbrev ute

NYHETER

”Dodi, varje minut var fylld av lycka”

1 av 2 | Foto: ”Sex magiska dagar”, skrev Diana om tiden på Dodis yacht. Nu offentliggörs breven i rätten.

LONDON. Prinsessan Diana var kär och lycklig när hon dog.

Det framgår med all tydlighet av breven till pojkvännen Dodi Fayed.

– Tack för att du har infört så mycket glädje i den här brudens liv, skrev hon.

Kärleksbreven offentliggjordes under den pågående rättsliga prövningen av dödsolyckan i Paris. Det första brevet skrevs den 6 augusti 1997, tre veckor före kraschen i Pont d’Alma-tunneln.

”Jag älskade allt”

Paret hade då tillbringat en knapp vecka på Dodis yacht.

”Min älskling, Dodi. Gud vet hur i hela världen jag ska inleda för att tacka för de sex mest magiska dagarna på havets vågor... ...Jag älskade allt och varje tänkbar minut var fylld med skratt och lycka och den kombinationen är ett seriöst nöje...”, skrev prinsessan Diana.

Tror på mord

Beslutet att blotta hennes innersta och högst privata tankar tog Dodis far, lyxvaruhuset Harrods ägare Mohammed al Fayed. Pappan vill inte att någon ska kunna ifrågasätta Dianas och Dodis känslor för varandra.

Mohammed al Fayed påstår att de skulle gifta sig och därför blev mördade på uppdrag av det brittiska kungahuset.

Med det andra brevet som lästes upp i rättssalen, skrivet den 13 augusti, hade prinsessan Diana skickat ett par manschettknappar med högsta affektionsvärde. De tillhörde hennes far, John Spencer.

”Min älskling, Dodi. De här manschettknapparna var det sista jag fick av den man jag älskade mest i hela världen – min far. Du får dem eftersom jag vet att han skulle glädjas av vetskapen att de är i dina säkra och speciella händer”, skrev Diana.