”Jag tänkte kolla på tv”

NYHETER

Adrian kom till världen fortare än beräknat

Det kan väl aldrig gå så fort, tänkte Malin inför födseln och väntade lite till.

Det slutade med färd i ilfart till BB.

– Adrian höll på att komma på badrumsgolvet, säger nyblivna mamman Malin Norrby.

Malin Norrby fick veta att man räknar med att förstföderskor i snitt föder sitt barn på 16 timmar. Adrian ville ut efter knappt tre. När Malin fick värkar ringde hon in till förlossningen, men där trodde man att det skulle dröja ett tag till.

– Så jag tänkte att jag skulle ta en alvedon mot smärtan och sätta mig och kolla på tv, säger Malin.

Men Adrian hade andra planer. När Malin och hennes fru klockade värkarna sittandes på badrumsgolvet så var det en minut mellan smärtorna, och det blev ilfart till BB.

– Jag hann inte riktigt med. Jag trodde jag skulle få mer tid på mig att få instruktioner om krystande och sådant. Men de var jättebra på förlossningen så det gick bra. Alla som hjälpt oss har varit helt fantastiska, säger Malin.

Förändring i livet

Adrian var planerad genom provrörsbefruktning, och både Malin och hennes fru Elisabeth Pettersson var beredda på en livsstilsförändring. Från att ha gjort en massa saker på dagarna så kan de nu stanna upp och bara titta på sin nye familjemedlem.

– Det är fullständigt kaos, men ett positivt kaos. Vi var nog rätt bortskämda med att lägga tid på oss själva innan, men det här var absolut ett steg vi ville ta, säger Malin.

Aftonbladet.se