Tvilling häktad för hot

NYHETER

Misstänks ha hotat nämndeman efter rättegång

Under fredagen häktades en 20-årig man, misstänkt för att ha hotat nämndeman Ann-Marie Palvall.

Ann-Marie Palvall dömde i den uppmärksammade rättegången mot tvillingligan, där 20-åringens tvillingbror dömdes till sex års fängelse för bland annat grov mordbrand hos en åklagare i Danderyd.

Aftonbladet skrev i tisdags om nämndeman Ann-Marie Palvall, 53, som hotades vid sin bostad i måndags kväll. När hon var på väg hem kände hon igen flera unga män från rättegången mot den så kallade tvillingligan. En av de åtalade cyklade upp intill henne utanför portuppgången.

– Han hotade mig. Vad han sa exakt vill jag inte säga. Men det var grova hot. Jag var så pass rädd när jag kom upp att jag grät, berättade hon då.

Ann-Marie Palvall var en av fyra personer som dömde i rättegången mot tvillingligan. En av tvillingarna dömdes till sex års fängelse för bland annat grov mordbrand och övergrepp i rättssak. Den andre tvillingen, som nu har häktats, frikändes helt av tingsrätten.

Faxade till häktet

Tingsrätten häktade mannen på sannolika skäl misstänkt för hot mot tjänsteman, samt för försök till främjande av flykt och urkundsförfalskning. De två senare misstankarna kommer från ett fax som skickades från hovrätten till häktet i början av augusti, där tvillinbrodern beordrades släppas på fri fot.

– Jag påstår att det är den nu häktade mannen som har skickat faxet, säger åklagare Henrik Söderman.

Under polisens utredning av hotet mot Ann-Marie Palvall har två andra personer suttit gripna. Båda två har nu släppts på fri fot.

– Det fanns inga skäl att begära dem häktade, säger Henrik Söderman.