Tio år yrkas för skott i Lilla Edet

1 av 3 | Foto: På tisdagen ska förhoppningsvis rättegången mot sex personer som misstänks vara inblandade i skottlossningen mot en lägenhet i Lilla Edet utanför Göteborg i september avslutas .
NYHETER

Uppemot tio års fängelse för den 32-årige misstänkte huvudmannen. Det yrkade åklagaren på när rättegången om skotten mot en lägenhet i Lilla Edet avslutades på tisdagen.

Själv nekar mannen till brott, tillsammans med sina fem medåtalade.

Strax innan midnatt en onsdagskväll i slutet av september sköts elva skarpa skott genom en lägenhetsdörr i Lilla Edet. Innanför fanns ett par och deras treåriga son. Mannen i paret hade flera år tidigare vittnat mot 32-åringen, som är medlem i Brödraskapet Wolfpack.

Han och tre andra män har åtalats för bland annat mordförsök och grovt övergrepp i rättssak. 32-åringens flickvän har åtalats för medhjälp.

En sjätte man som bland annat lånade ut sin bil de andra männen har åtalats för bland annat medhjälp till grovt övergrepp i rättssak. Även han nekar till brott, och hans försvarare pekade på att mannen i förhör lämnat uppgifter som varit försvårande både för sig själv och för de andra åtalade.

Hans vittnesmål är ett av åklagarens starkaste bevis, då ingen sett själva skottlossningen.

Chefsåklagare i ärendet är Barbro Jönsson, som för två veckor sedan utsattes för ett sprängattentat mot sitt hem.

Dom i målet avkunnas den 18 december.

TT