Han överfaller dem bakifrån

NYHETER

Serievåldtäktsman härjar i Stockholm

En serievåldtäktsman härjar på Östermalm i centrala Stockholm.

Nu går polisen ut med en fantombild.

– Om vi hittar en misstänkt har vi goda möjligheter att matcha honom med den tekniska bevisningen, säger Helena Kemi vid polisen.

Foto: POLISENS FANTOMBILD Mannen har varit klädd i mörka kläder, uppges vara i 30-årsåldern och 180–190 cm lång. Han talar svenska med brytning.

Minst tre kvinnor tros ha fallit offer för den misstänkte serievåldtäktsmannen på Östermalm. Vid ett överfall fullbordade han våldtäkten.

Hörde ingenting

– Jag gick och lyssnade på musik i min mobil och hörde ingenting. Helt plötsligt kände jag att det kom någon bakifrån, säger ett av mannens offer till ”Efterlyst” i TV3.

– Han drog ner mig på marken och släpade in mig i några buskar. Jag försökte skrika men han höll för min mun och satte sig grensle över mig.

Kvinnan våldtogs den 18 augusti i år vid Tessinparken nära Gärdet.

Tio månader tidigare överfölls en annan kvinna på en gångväg längs Gärdet, i höjd med Sandhamnsgatan.

Den 5 november i år attackeras en 25-årig kvinna mellan Brantingsgatan och Rindögatan. Polisen utgår från att det kan vara samme man.

– Signalementet stämmer. Dessutom har överfallen inträffat inom ett litet område och skett på likartat sätt, säger Helena Kemi vid Stockholmspolisen.

Kan bo i området

Mannen uppges vara i 30–35-årsåldern, 180–190 cm lång. Han talar svenska med brytning och har burit mörka kläder.

Polisen tror att han eventuellt bor i området där överfallen inträffat, har någon anknytning dit eller passerar på väg till någonting.

Polisen har säkrat tekniska spår som gör att man har goda möjligheter att binda en eventuell misstänkt till brotten.

Helena Kemi utesluter inte att även andra överfall kan bindas till mannen.

”Efterlyst sänds i TV3 i kväll kl 21 ”