"Flumeride har varit farlig länge"

NYHETER

”Varenda anställd vet hur illa det står till med säkerheten”

En anonym anställd på nöjesfältet Liseberg avslöjar i dag för Göteborgs-Posten att attraktionen Flumeride, där en kvinna skallskadades svårt i söndags, är farlig.

– Varenda anställd vet hur illa det står till med säkerheten på Flumride, säger den anställde till gp.se.

Foto: Farlig Flumeriden har länge varit känd som en farlig attraktion, avslöjar en Lisebergsanställd för gp.se.

– Det är mycket bus och det händer ständigt att ungdomar ställer sig upp och vinglar i stockarna. Att det inte hänt fler allvarliga olyckor är ett under, fortsätter personen som har begärt att få vara anonym.

Enligt gp.se har säkerhetssystemet på Flumeride förändrats. Tidigare var personal utposterade i bås utmed vattenbanan, både vid stupen och efter uppförsbackarna.

Kontrolltorn

I dag är de ersatta med kameror som övervakas från ett kontrolltorn.

Olyckan i söndags orsakades när den 33-åriga kvinnan i panik försökte stoppa färden genom att ta tag i räcket inför det sista fallet. Hon tappade dock taget och for ner i bassängen. Operatören tryckte på nödstoppet, men två stockar hann åka nerför det avslutande stupet och träffade den 33-åriga kvinnan i huvudet. Hon skallskadades svårt.

– När jag jobbade där gick det ett larm om det var mindre än 11 sekunder mellan varje stock. Antingen har de tagit bort larmet eller så har personalen haft dålig koll på skärmarna, säger den före detta anställde.

”Nöjd”

Lisebergs marknadsdirektör Pelle Johannisson marknadsdirektör, vill inte uttala sig innan den pågeående utredningen är klar, men han säger till gp.se:

– Jag är mycket nöjd med personalens agerande. De gjorde vad som förväntas av dem och mer därtill.

Enligt Sahlgrenskas presstjänst är tillståndet för den 33-åriga kvinnan stabilt.

– Hon är överflyttad till vårdavdelning, säger Ann-Christine Andersson till aftonbladet.se.

Läs tidigare:

Robert Triches