Bard kallar Centerkvinnorna ”missfosterhjärnor”

Nu lämnar han partiet

Alexander Bard kallar Centerkvinnorna för ”jävla miffon” och ”missfosterhjärnor”.

Han väljer nu att lämna partiet.

– Den här råttan överger det sjunkande skeppet, säger Alexander Bard till Aftonbladet.

I ett inlägg i den slutna Facebook-gruppen ”Cybercentern” går Alexander Bard till attack mot Centerkvinnorna.

”Nu tar jag bladet från munnen (sorry), men... Jag hatar Centerkvinnorna, jag hatar Centerkvinnorna! En hög jävla miffon är vad de är”, skriver han i ett inlägg.

Han kallar också Centerkvinnorna för ”sexhatarmoralister och ”missfosterhjärnor”.

Han avslutar sitt inlägg med att han nu inte kan ”stödja Centerpartiet på något sätt detta valår” och ”Hoppas nu åker ut”.

– Det är ett beslut som vuxit fram. Nu får det räcka. Den här råttan överger det sjunkande skeppet, säger Alexander Bard.

”Juridiskt vansinne”

Bakom det hätska inlägget ligger en debattartikel i Svenska Dagbladet som Centerkvinnorna skrev våren 2013.

I texten kräver organisationen att svenskar som köper sex utomlands ska kunna straffas i Sverige.

– Det är fullständigt sjukt. Det är som om Ryssland skulle kriminalisera ryska bögar i Sverige. Det öppnar för juridiskt vansinne, säger Alexander Bard och fortsätter.

– Eftersom artikeln blev upplagd på Centerpartiets hemsida så tolkar jag det som att man står bakom förslaget. Jag vill inte associeras med ett sådant parti.

”Väldigt starka ord”

Gunilla Hjelm, ordförande för Centerkvinnorna, har inte sett Bards inlägg när Aftonbladet når henne på tisdagskvällen.

Hon är dock inte förvånad till hans skarpa ord.

– Han har rätt att få ha sin uppfattning. Han är en person som är kontroversiell, så det är kanske inte så oväntat att han reagerar med de orden. Men det känns som väldigt starka ord, säger Gunilla Hjelm.

Hon tycker att Bards jämförelse mellan en kriminalisering av svenskars sexköp utomlands och en rysk kriminalisering av ryska homosexuella i Sverige är konstig.

– De har inte med varandra att göra. Det är som att jämföra äpplen och päron. Vi kämpar för att kvinnor och män världen över, inte ska behöva vara en handelsvara.

”Hör hemma i Idol”

Ordföranden för Centerstudenter, Hannes Hervieu, är skarpare i sin kritik mot Alexander Bard.

– En person som uttrycker sig så om andra människor hör mer hemma i Idol än i ett politiskt parti. Om man tycker att något är fel i ett parti så får man gå på stämmor, ta debatten och försöka få till en förändring – inte springa med svansen mellan benen. Jag har inte sett honom på en enda stämma, säger Hannes Herviu.

Stödde tidigare Lööf

Alexander Bard lämnar Centerpartiet omgående och ställer sig nu bakom piratpartisten Christian Engströms kandidatur till Europaparlamentet.

– Jag ställer mig bakom partiet i båda valen i år. Jag är en frihetlig människa och Piratpartiet är det enda anständiga alternativet.

Tidigare har Alexander Bard uttalat sitt stöd för Centerpartiets ledare Annie Lööf.

– Jag tror stenhårt på henne, sa han i början av 2013 då det stormade om partiledaren och partiet i och med det nya partiprogram som togs fram. Bard var inblandad i arbetet med det nya programmet.

Bards avhopp kommer samtidigt som Centerpartiet i flera opinionsundersökningar fått låga förtroendesiffror.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN