Nyheter

Husvagnen för ful för campingplats

Av: 

Johan Arkert

NYHETER

Familjen Järlefjord: Kändes som vi inte dög

Premiärturen med den nyinköpta – om än 44 år gamla – husvagnen blev inte så det var tänkt för Alexandra och Peder Järlefjord. De nekades plats på två campingplatser på Västkusten.
Premiärturen med den nyinköpta – om än 44 år gamla – husvagnen blev inte så det var tänkt för Alexandra och Peder Järlefjord. De nekades plats på två campingplatser på Västkusten.

Det skulle bli familjen Järlefjords första husvagnssemester.

Men när de körde upp till Olofsbo camping i Falkenberg med sin veteranvagn blev de avvisade, skriver Hallands Nyheter.

– ”Husvagnen kommer inte in här, den är alldeles för ful. Den skämmer ut min camping”, sa campingägaren till oss, säger Alexandra Järlefjord till aftonbladet.se.

Inför sommaren hade familjen Järlefjord köpt en 44 år gammal husvagn. Måndagen före midsommar var det dags för premiärturen, och för att vara säker på att få en plats hade Alexandra Järlefjord redan i april anmält till campingplatsen att de skulle komma.

Simon, 9, hade packat med sig allt han kunde tänkas behöva inför sommaren.

– Men vi fick inte komma in. Det kändes som att vi inte dög och att man var tvungen att ha en vagn för minst 50 000 kronor, säger hon.

Besvikna och osäkra på sin husvagn åkte de till nästa campingplats. Men även där blev de avvisade på grund av vagnen.

– Den var besiktigad men vi hade glömt att sätta på skattemärket som låg i bilen.

Först vid den tredje campingplatsen, Skrea camping, blev de accepterade och fick komma in.

Familjen har vänt sig till flera myndigheter, bland annat diskrimineringsombudsmannen för att se om campingplatserna verkligen hade rätt att avvisa dem på grund av utseendeskäl.

– Men det verkar inte som om det är förbjudet för dem att göra så, säger Alexandra Järlefjord.

"En säkerhetsrisk"

Eftersom familjen hade glömt att sätta på skattemärket anser Lars Erik Karlsson som äger Olofsbo Camping att han inte gjorde fel som avvisade familjen.

– Den såg anskrämlig ut, som om den stått under ett träd i 30 år. Sedan hade de inte satt på skattemärket. Då får jag inte släppa in den. I mina ögon var den en säkerhetsrisk, säger han.

Hade det inte varit justare att informera familjen om att de måste sätta dit märket i stället för att avvisa dem?

– Vi älskar våra gäster och om de kommer hit kan vi bjuda på en ursäkt om de vill ha det, säger Ines Karlsson, också ägare av Olofsbo Camping.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert: