Polisen lämnade Ceasar att dö

NYHETER

Polisen i Eksjö utreds internt

Foto: ANNICA SJÖBERG
Caesar dog på polisstationen och kastades sedan i skogen.

Polisen i Eksjö fann den skadade katten Ceasar, 2, vid vägkanten.

De tog med honom till stationen där han lämnades att dö innan han kastades i skogen.

Nu utreds polisens agerande internt.

– Det är så fruktansvärt, säger Ceasars matte Annica Sjöberg.

Foto: ANNICA SJÖBERG
Caesar i sin krafts dagar.

När hon upptäckte att Ceasar var försvunnen från bostaden i Nässjö en kväll i februari visste hon direkt att något var fel. Hon satte upp ett 70-tal lappar med bilder på honom för att få in tips.

En kvinna hörde av sig och berättade hur hon sett skadade Ceasar vid vägkanten och larmat polisen. När Annica Sjöberg kontaktade polisen fick hon höra att de fått in en död katt som förts till soptippen.

Ceasar var märkt

– Ceasar är märkt så jag tyckte det var jättekonstigt att de inte hade kontaktat mig. Jag befann mig bara några hundra meter från polisstationen den natten, säger en uppenbart ledsen Annica Sjöberg.

Annica som ville begrava sin katt hörde av sig till soptippen men fick då höra att polisen aldrig lämnat någon katt där. Polisen erkände till slut att de dumpat katten i skogen.

Lämnades att dö

Senare kommer det dessutom fram att Ceasar inte alls var död när polisen plockade upp honom. Han hade enbart ett brutet ben. Trots det lämnade polisen katten att dö utan vård.

– Det är fruktansvärt att man kan behandla ett djur så här. De måste enligt lag föra katten till veterinär, säger Annica Sjöberg.

Polisens agerande kommer nu att internutredas av risksenheten för polismål i Malmö.