Kvinnor får stöd att starta eget

IQube: Vi vill hjälpa dem att komma på benen

Camilla Oldberg och Lisa Flink har startat hälsoföretaget Creo. ”Vi hoppas få ett större kontaktnät genom projektet”, säger Camilla Oldberg.
Camilla Oldberg och Lisa Flink har startat hälsoföretaget Creo. ”Vi hoppas få ett större kontaktnät genom projektet”, säger Camilla Oldberg.

Kvinnliga entreprenörer får nu hjälp att starta egna företag i Göteborg.

– Det är ganska tufft att slå sig fram som oerfaren, säger Lisa Flink, som tillsammans med Camilla Odberg är två av de utvalda.

Företaget IQube har i sitt projekt Pre-IQube sökt kvinnor som vill ha hjälp att förverkliga sina affärsidéer. Över 200 personer hörde av sig, och nu har 25 förslag valts ut.

– Vi vill hjälpa dem att komma på benen, skaffa sig kunder och till slut kunna leva på det, säger Patrik Wigton på IQube.

De som valts ut får tillgång till ett kontor året ut, affärscoachning, och utbildning inom till exempel försäljning och pr.

– Och inte minst får de tillgång till ett stort nätverk genom de andra entreprenörerna, säger Patrik Wigton.

Camilla Oldberg, 27, och Lisa Flink, 25, hade redan startat ett hälsoföretag, men sökte ändå.

– Vi kände att vi ville få hjälp att ta företaget till en ny nivå. För det första att jobba heltid med det och för det andra att kunna ta oss an större uppdrag, säger Camilla Oldberg.

De tror båda att kvinnliga företagare kan behöva uppmuntran för att våga satsa.

– Det är många administrativa bitar man inte har koll på och som tar tid, säger Lisa Flink.

Publisert: