Nyheter

15-åringen inte utsatt för sexövergrepp

Av: 

Aftonbladet

Kjell Rynhag

NYHETER

Dödades genom trubbigt våld – men obduktionsresultatet är inte helt klart

Den 15-åriga flickan i Mora utsattes inte för ett sexuellt övergrepp i samband med att hon mördades.

Det avslöjar polisen efter att de preliminära resultaten av obduktionen kommit.

Polisen och åklagare hävde på fredagen något av sekretessen kring utredningen av den mördade flickan.

Hon dödades med trubbigt våld.

– Det är så mycket vi kan berätta just nu, men inte vart på kroppen våldet riktat sig, säger kommissarie Sven-Åke Petters till aftonbladet.se.

Väntar på analys

Såvitt man hittills kunnat se av obduktionen finns det heller inget som tyder på att hon utsatts för sexuella övergrepp.

– Men det är fortfarande många prover som ska analyseras.

Den anhållne 19-åringen hördes i torsdags mer ingående och han fortsatte då att neka till brottsmisstankarna. Han ska höras på nytt på fredagen samtidigt som polisen ska göra en husrannsakan i bostaden strax utanför Falun.

Bland de bevis utredarna har mot 19-åringen är en utförlig beskrivning av en livlig mobiltelefontrafik mellan mannen och flickan. Polisen vet att båda pratat med varandra i telefon flera gånger samma dag hon senast sågs i livet, fredagen den 15 februari. De har också skickat flera sms-meddelanden till varandra.

– De hade kontakt med varandra senast klockan 19 förra fredagen. Vad som sedan hänt försöker vi nu utreda, säger Sven-Åke Petters.

Häktningsförhandling

Åklagare Olle Sohlberg lämnade på fredagen in en häktningsframställan till Mora tingsrätt. Han vill ha mannen häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Vi har planerat en förhandling i Mora tingsrätt på söndag klockan 14, säger Sohlberg.

Han tillbakavisar uppgifter i medierna om att flickan eller 19-åringen haft en skuld till den andre och att detta skulle kunna ha utlöst mordet.

– Vi känner inte till någon skuld. Det är bara ryktesspridning, säger han.

Teknisk undersökning

Enligt åklagaren har utredarna inget klart motiv till mordet men en hyfsad bild av händelseförloppet. Många frågetecken kvarstår.

– Vi arbetar med flera teorier om vad som hänt flickan. En är att hon erbjudits skjuts av mannen, förklarar Olle Sohlberg.

Polisen vet fortfarande inte med säkerhet om flickan mördades på den plats där hon hittades död men enligt åklagaren är det mest troliga att fynd- och brottsplats är densamma.

Utredarna har tagit flera bilar som mannen har tillgång till i beslag. De ska genomgå en teknisk undersökning.

– Bland bilarna finns en lastbil, säger Olle Sohlberg.

ANNONS EXTERN LÄNK

20-50 % på nästan alla glas hos Cervera – handla här

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter