Nyheter

Sambor? Nej, vi är bara grannar

Av: 

Catarina Hurtig

NYHETER

Madeleine har flyttat – till samma adress som Jonas

Prinsessan Madeleine, 25, och pojkvännen Jonas Bergström, 29, bor numera under samma tak.

Men enligt hovet är det bärande väggar emellan.

Officiellt är paret bara grannar.

Sedan den 5 februari i år är Jonas Bergström mantalsskriven på prinsessans adress i Kungliga Hovstallet bakom Dramaten på Östermalm. Men hovet uppger att de bor i varsin lägenhet.

–Det är inte så att de är sambor. Hovstallet är stort och de har varsin bostad där, säger hovets informationschef Nina Eldh.

Madeleine delar sålunda officiellt bara sina tre rum och kök med jack russell-terriern Zorro.

Fick den av kungen

Prinsessan fick sin våning i i gåva av kungen och flyttade in strax före jul 2004. Hon har inrett den med en mix av möbler från Svenskt Tenn i samma kvarter och Ikea i Kungens kurva.

Dessförinnan bodde paret tillsammans i en tvårummare på Brantingsgatan på Gärdet i Stockholm. Prinsessan var då fortfarande skriven på Drottningholms slott.

Några av parets grannar är Madeleines kusiner – Gustaf Magnuson, äldste son till prinsessan Christina och Tord Magnuson, och drottning Silvias brorson Patrick Sommerlath.

Enligt hovet finns inga hinder för Victorias syskon att gifta sig före kronprinsessan. Det faktum att paret nu bor på samma adress ses som ett steg närmre altaret.

Att Jonas får en bostad på kunglig adress är ett tecken på att han är godkänd av den kungliga familjen. Men sambor på riktigt kommer paret förmodligen inte bli förrän deras förlovning eklaterats.

–Det finns inga planer för ett kungligt bröllop under 2008, förtydligar Nina Eldh.

Madde var tärna

När Charlotte Kreuger gifte sig med Christoffer Cederlund i Sandhamn i lördags var Madeleine tärna. Jonas Bergström fanns vid hennes sida.

Under gårdagen lunchade prinsessan och Jonas på

Café Crème på Nybrogatan på Östermalm. De satt sida vid sida vid det stora panoramafönstret och blickade ut mot folklivet på gågatan.

Fiket är Madeleines stamställe och trots att det var fullt av människor var det enligt ögonvittnen inte många som fäste någon särskild uppmärksamhet vid paret.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kickstarta hösten hos MEDS – fina kampanjer på allt du behöver här!

MEDS

Publisert: