VM-hunden Leela är borta – nu ställer flera upp och letar

TT

Uppdaterad 2018-10-07 | Publicerad 2018-10-04

Leela av rasen Shetland sheepdog har försvunnit i samband med agility-VM i Kristianstad. Hunden på bilden är inte Leela. Arkivbild.

En landslagsstjärna har försvunnit i samband med VM i Kristianstad. Det är Leela, av rasen Shetland sheepdog, och medlem av det colombianska landslaget som försvunnit vid tävlingarna i agility, rapporterar lokala medier.

Leela blev skrämd när hon var ute och rastades på onsdagsförmiddagen. Matte och delägare Yury Lopéz säger till Kristianstadsbladet att Leela normalt inte är rädd för människor, men kanske är uppskrämd just nu.

– Kanske kan man locka henne med mat eller en boll, hon älskar att bolla, säger hon till tidningen.

Många har engagerat sig i sökandet och en Facebooksida har satts upp där folk kan lämna tips och observationer. Hon sågs senast i lördags på platsen där hon försvann, Ägarna ska ha övernattat där och ska ha grillat i försök att locka fram henne.

– Man försöker hålla henne i området. Ägarna är där och kommer att grilla, så att det luktar grillat, för man tror att hon är jättehungrig och har gått utan mat länge, sa Joakim Persson, presstalesperson för Agility-VM, till Kristianstadbladet i en tidigare intervju.

På söndagen ska sökningen efter henne upptas igen och alla som vill hjälpa till är välkomna.

– Man försöker hålla henne i området. Ägarna är där och kommer att grilla, så att det luktar grillat, för man tror att hon är jättehungrig och har gått utan mat länge, säger Joakim Persson till tidningen.

Rättad: I en tidigare version angavs fel namn och titel på personen som uttalade sig.

Följ ämnen i artikeln