Misstänkt våldtäkt i taxi i Solna – en gripen

Av: Erik Melin, Jamshid Jamshidi

Publicerad:
Uppdaterad:

En man misstänks ha våldtagit en kvinna i en taxi i Solna.

– Kvinnan är förd till sjukhus, säger Jonas Widmark på Stockholmspolisen.

En man har gripits efter att polisen spårat honom via taxisystemet, enligt Aftonbladets uppgifter.

Larmet om händelsen kom in till polisen vid 04.47 på söndagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska kvinnan ha blivit våldtagen i en taxi efter en färd från södra Stockholm till Solna.

De första uppgifterna gjorde gällande att det handlade om en svarttaxi, men polisen uppgav under söndagsförmiddagen att det rör sig om en vanlig taxi.

Polisen säger att en anmälan om misstänkt våldtäkt upprättats, men vill inte kommentera ärendet närmare.

– Jag kan inte säga mer än att vi håller på med ärendet och att en kvinna är förd till sjukhus enligt sedvanliga rutiner. En förundersökning om våldtäkt är inledd men jag har inga detaljer, säger Jonas Widmark, befäl på polisens ledningscentral i Stockholm.

En gripen

Föraren till bilen jagades av flera patruller, enligt Aftonbladets uppgifter. Under söndagseftermiddagen greps en man misstänkt för våldtäkten.

Enligt uppgifter till Aftonbladet använde polisen taxibolagets interna system för att lokalisera den aktuella taxibilen och sedan gripa den misstänkta gärningsmannen.

– Det finns en person frihetsberövad i ärendet. Jag kan bara kommentera att det var genom utredningsarbetet och analys av förhör som gripandet skett, säger Christian Jofur, polisens jourhavande förundersökningsledare.

Publicerad: