Veterinären Eva ska vårda hemlösas djur

avClaes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Hemlösa personer ska få en chans att vårda sina husdjur helt gratis. På lördag bjuder Evidensia Djurklinik i Västerås på allt från kloklippning till operationer, skriver Västerås Tidning.

– Att hjälpa utsatta människor och djur engagerar oss alla, säger klinikchefen Eva Lund till tidningen.

Som hemlös kan ett husdjur vara en stor trygghet. Men med en ansträngd ekonomi är det svårt att prioritera besök hos veterinären. Därför bjuder Evidensia Djurklinik i Västerås in hemlösa, och andra behövande, till kliniken på lördag den 19 januari, skriver Västerås Tidning.

– Alla våra medarbetare som har möjlighet kommer att medverka ideellt, medan företaget bidrar med lokaler och det material som kan behövas, säger Evidensias klinikchef Eva Lund till tidningen.

Ett sätt att hjälpa behövande

Djuren bokas in via Västerås Stadsmission och Svenska kyrkan. De kommer då att erbjudas exempelvis mindre operationer och kloklippning.

– Att hjälpa utsatta människor och djur engagerar oss alla, säger Eva Lund.

För två år sedan presenterade Socialstyrelsen sin kartläggning av hemlöshet i Sverige. Antalet hemlösa var då drygt 33 000 personer.

– Aktiviteten hos Evidensia som gäller gratis vård under denna dag, är initierad av oss och ett av många sätt för företag att hjälpa behövande, säger Amanda Gahm på Företagsvolontärerna till Västerås Tidning.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM