82-årig kvinna gillrade fälla för städtjuv

avTT

Foto: Jonas Ekströmer/TT
Kvinnan blev av med pengar och en ring och gillrade en fälla för städaren – som åkte fast. Arkivbild.

En 82-årig kvinna i Malmö misstänkte att mannen som städade hos henne stal saker. Så hon gillrade en fälla och fick fast honom, skriver Kvällsposten. Nu åtalas han för grov stöld.

Kvinnan bor ensam och har reumatism och får därför hjälp med städning i lägenheten via en firma. Samme man har städat hos henne i flera år och kommer var fjortonde dag.

I oktober förra året blev hon av med en ring och kontanter och fattade misstankar, men kunde inte bevisa att städaren låg bakom händelsen.

I januari beslutade hon sig för att gillra fällan. I en byrålåda i sovrummet placerade hon 4 000 kronor och i en annan 1 000 kronor. Hon tog även bilder på sedlarna och bad sedan städaren att rengöra golvet i sovrummet.

En stund senare när han var klar och hade lämnat lägenheten kontrollerade hon byrån och de 4 000 kronorna saknades, men inte pengarna i den andra byrån.

Hon ringde polisen och en polispatrull skickades som också hittade städaren vid Möllevångstorget där han greps med sedlarna i plånboken. Tack vare bilderna kunde serienummer kontrolleras.

I ett förhör säger städaren att han önskar att kvinnan ska få tillbaka pengarna.