Twitter: Därför låter vi världsledare som Trump hållas

avJoakim Magnå

President Donald Trump håller ett högt – ibland hotfullt – tonläge i sociala medier.

Nu förklarar Twitter varför han inte stängs av från mikrobloggen.

Trump fick hård kritik när han tidigare i veckan mer eller mindre hotade Nordkorea med kärnvapenkrig.

"Nordkoreas ledare Kim Jong-un sa just att 'avtryckarknappen alltid är på hans skrivbord'. Kan någon från hans utarmade och svältande regim vara snäll att informera honom om att jag också har en kärnvapenknapp, men den är mycket större och mycket kraftfullare än hans, och min knapp funkar!", skrev USA:s president på Twitter som ett svar på Kim Jong-uns nyårstal.

Det är inte första gången Trump hotar och förolämpar på mikrobloggen. Ibland säger han saker som skulle få en vanlig användare avstängd.

Twitter: Vill inte dölja viktig information

I ett färskt blogginlägg förklarar Twitter varför man låter honom hållas.

”Twitter finns här för att hjälpa det globala offentliga samtalet framåt. Folkvalda världsledare spelar en kritisk roll i det samtalet”, skriver Twitter och fortsätter:

”Att blockera en världsledare från att använda Twitter eller ta bort deras kontroversiella tweets, skulle dölja viktig information som människor ska ha möjlighet att se och debattera. Det skulle inte heller tysta den berörda ledaren, men det skulle med säkerhet hindra en nödvändig diskussion kring deras ord och handlingar.”

Twitter förklarar vidare att man granskar ledares inlägg med tanke på det politiska sammanhanget och tillämpar reglerna utifrån det.

”Ingen enskild persons konto driver Twitters tillväxt eller påverkar de här besluten. Vi arbetar hårt för att fortsätta vara opartiska med allmänhetens bästa i åtanke.”

”Vi arbetar för att göra Twitter till den bästa platsen att följa och fritt diskutera allt som betyder något. Vi är övertygade om att det är det bästa sättet att bidra till att samhället gör framsteg.”

ARTIKELN HANDLAR OM

Twitter

Nordkorea