Amanda, 45, är gift med sina drömmars man: En död pirat

”Det bästa sex jag någonsin haft”

avEmma Lindström

Amanda Teague och Jack Teague är som ett helt vanligt kärlekspar. De blir svartsjuka, åker på romantiska resor och har ett aktivt sexliv, skriver Newsweek.

Men det finns en stor skillnad mot andra par – Jack dog för 300 år sedan.

Det var i juli, 2016, som Amanda Teague äntligen fick sin älskade Jack Teague. Paret gifte sig på en liten båt ute på havet.

Amanda, en frånskild fyrbarnsmamma, var klädd i en vit brudklänning och slöja. I stormigt väder sa hon ”ja” till sin man under vigselceremonin.

Jack kunde inte svara. Det har han inte kunnat göra på länge eftersom han varit död i 300 år. Han var en pirat från Haiti – men Amanda menar att hans spöke finns här bland oss och att de två har en relation.

1 av 5 | Foto: TRIANGLE NEWS

Blev kär

Förhållandet ska ha börjat 2015 när Amanda var hemma i sin säng i Drogheda, Irland, och kände av hans närvaro. De hade kontakt under sex månaders tid och till slut föll Amanda för den sedan länge avlidne piraten.

De bestämde sig för att göra slag i saken och gifta sig – på riktigt.

– Vi seglade ut på internationellt vatten för att kunna gifta oss lagligt. Det är inte lagligt i Storbritannien eller Irland att gifta sig med en avliden person. Vi kontaktade några jurister och gjorde det officiellt, säger Amanda Teague.

Hon bytte även efternamn för att kunna dela det med sin nygamle make.

Relationen beskrivs som ett vanligt kärleksförhållande med romantiska resor, ibland svartsjuka, gräl om ansvarsområden samt ett aktivt sexliv. Amanda säger att kemin mellan henne och spöket är ”otrolig” och att hennes make är ”det bästa sex jag någonsin haft”.

Nästan lagligt

Amanda menar att hon och piratspökets vigsel är den första i sitt slag i Irland eller Storbritannien. Trots att lagen inte tillåter äktenskap mellan en levande och en död har Amanda följt sina juristers råd i ett försök att ta sig runt lagstiftningen.

Enligt Shlomit Glaser, en familjejurist som Newsweek pratat med, är det skillnad på att gifta sig med ett spöke och att gifta sig med en död person – även om inget av det är lagligt i Storbritannien eller Irland.