Fiske

Vann fisketävling – med samma monstergädda

Av: 

Viktor Adolfsson

NYHETER

Henrik och Jim fick samma fisk på kroken

Henrik Sandahl från Åkersberga och Jim Johansson från Piteå fick dela på förstapriset i fisketävlingen Big Cash 2015. Anledningen? De hade fått upp samma monstergädda på 132 centimeter.

I somras drog Henrik Sandahl upp sin drömgädda – en fisk på över 15 kilo. Sex veckor senare var Jim Johansson från Piteå och fiskade i samma område och drog upp en lika stor gädda.

Efter lite jämförande av bilder upptäckte de att de fångat samma fisk.

– Jag fiskar rätt mycket, så jag är väl ganska van. Men man kände direkt att det var en stor fisk, säger Jim till Aftonbladet om hur det var att dra upp gäddan.

Henrik blev överraskad över storleken.

– Jag har fiskat gädda i hela mitt liv. Men jag trodde aldrig att jag skulle få min 15-kilosfisk så det var lite av en överraskning ändå, säger han till Aftonbladet.

”Visar verkligen att det funkar”

Gäddan vägde närmare bestämt 17,15 kilo. När Jim fångade den sex veckor senare vägde den något mindre, men fiskarna fick ändå dela på priset på 100 000 kronor i fisketävlingen Big Cash 2015.

Det var en vän till Henrik som skickade bilder på olika delar av fisken för att visa att det verkligen var samma. Unika mönster på fisken, som kan jämföras med mänskliga fingeravtryck, gjorde det hela mycket tydligt.

– Jag blev väldigt nöjd när jag såg det, att det verkligen funkar när man fångar och släpper tillbaka den. Det är precis så det borde vara, säger Henrik.

”Vill gratulera honom”

Just detta är en av grundreglerna i tävlingen – som går ut på att fånga, fotografera och sedan släppa tillbaka fisken.

– Det är ganska otroligt att jag från Piteå och han från Stockholm fiskar på samma ställe och får samma fisk. Jag vill gratulera honom så mycket, säger Jim.

ANNONS EXTERN LÄNK

Lyssna på en ljudbok i sommar – just nu får du BookBeat gratis i en hel månad!

BookBeat

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Fiske

Piteå