Här våldtogs 16-årig flicka

NYHETER

Besökte restaurang - våldtogs av ägaren

1 av 2 | Foto: VÅLDTOGS AV FLERA MÄN Flickan hade tidigare på kvällen besökt 45-åringens restaurang i Borlänge. Hon tvingades, av 45-åringen, ner i en källare i ett hus nära restaurangen. I källaren våldtogs hon av flera män.

I den här källaren i Borlänge våldtogs en 16-årig flicka av en 45-årig restaurangägare och minst en annan man.

Några timmar senare misshandlades 45-åringen, samtidigt som hans restaurang vandaliserades som hämnd.

Flickan var gäst på mannens restaurang i centrala Borlänge natten till lördag. I staden pågick festivalen "Peace and Love" och det engelska bandet Motörhead spelade. Om flickan känner ägaren sedan tidigare är inte känt, men enligt polisen i Borlänge tvingades hon ner i källaren till en lokal nära restaurangen av flera män. Där våldtog den 45-årige restaurangägaren och minst en av hans vänner henne, enligt polisanmälan.

Krossade fönster

Restaurangägaren sitter anhållen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Samtidigt letar polisen efter de övriga männen.

- Hur många vi jagar vill jag inte gå in på, eftersom jag inte vill äventyra undersökningen. Men vi har inte fått tag på dem som vi vill ha tag på, säger åklagaren Per-Göran Persson som leder förundersökningen.

Några timmar senare vandaliserades restaurangen. Glas krossades och någon sprejade med färg på fasaden. Restaurangägaren attackerades av två män på gatan utanför restaurangen. Två män slog ner honom och sparkade honom när 45-åringen låg på marken.

Vakter från festivalen ingrep och polis kom till platsen.

Mannen nekar

Enligt Per-Göran Persson var misshandeln en hämnd för våldtäkten. Flickan fördes till sjukhus och undersöktes. Där konstaterades att hon hade skador i underlivet.

I går samlade Borlängepolisen bevis i och kring källarlokalen där våldtäkten ska ha skett.

I dag tar Per-Göran Persson ställning till om den 45-årige restaurangägaren ska begäras häktad.

Mannen nekar till anklagelserna.

Aftonbladet har försökt att nå hans advokat, men utan framgång.

Joakim Andersson